6 alimente pe care să le eviți când te doare gâtul

Evită aceste alimente pentru a diminua înrăutățirea senzațiilor neplăcute cauzate de durerea în gât!
  • Publicat:
6 alimente pe care să le eviți când te doare gâtul
6 alimente pe care să le eviți când te doare gâtul sursa foto: Shutterstock

Infecțiile în gat apar atunci când simți o ușoară durere și iritație în gât, iar senzația neplăcută se amplifică atunci când înghiți. De obicei, durerea în gât apare mai frecvent odată cu venirea temperaturilor scăzute. Acestea pot deveni enervante, în special atunci când vrei să mănânci sau să desfășori diferite activități.

Există, însă, anumite tipuri de alimente pe care ai trebui să le eviți pentru a îți crește șansele ca recuperarea să fie una rapidă. Iată 6 alimente pe care ar trebui să le eviți când durerea în gât începe să apară:

  1. Gustările crocante

Chipsurile, biscuiții și alte astfel de alimente se pot simți neplăcut atunci când sunt înghițite și pot provoca mai multă durere și iritare. Marginile zimțate ale acestor alimente îți irită gâtul și consumul acestora poate fi destul de dificil. Alimentele mai moi pot fi mâncate mai bine cu o durere în gât. Cu toate aceste, dacă dorești să mănânci biscuiți, poți încerca să-i înmoi în ceai cald.

  1. Citricele

Sunt pline cu vitamina C, care este excelentă atunci când ești bolnav. Cu toate acestea, dacă aciditatea fructelor proaspete, cum ar fi portocalele, lămâile și lime-ul sporește gâdilatul în gât atunci când le mănânci, atunci cel mai bine este să renunți la ele până când această durere dispare. Sucurile acidulate și smoothie-urile făcute cu citrice pot fi, de asemenea, iritante, așa că renunță la ele temporar dacă te deranjează. Pentru a calma durerea în gât cu citrice, stoarce o bucată de lămâie în ceaiul cald sau chiar într-un pahar cu apă caldă simplă și miere. De asemenea, poți apela la alte alimente cu vitamina C care sunt mai moi, cum ar fi piureul de cartofi sau ardeii copți.

  1. Alimentele acide

Alimentele acide pot fi iritante pentru gât. Dacă simți un disconfort în timp ce consumi sos de roșii, încearcă să renunți temporar la el, până când durerea de la nivelul gâtului dispare.

  1. Alimentele picante

Atunci când au o durere în gât, unele persoane trebuie să renunțe la sosul iute sau alte alimente picante. Aceste tipuri de alimente pot fi iritante pentru zona gâtului deja inflamată. Dacă și tu simți disconfort în timp ce consumi alimente picante, atunci elimină-le din dieta ta.

  1. Legume crude

Morcovul și țelina sunt cu siguranță sănătoase, dar duritatea lor poate fi deranjantă atunci când te confrunți cu o durere în gât. Dacă duritatea lor te deranjează, atunci optează pentru legume gătite sau pentru piureurile de legume.

  1. Mâncărurile prăjite

Deși îți plac puiul prăjit sau șnițelele, învelișul prăjit poate fi iritant atunci când durerea în gât persistă. Ferește-te de ele până când simptomele se ameliorează și nu uita să alegi alimente prăjite în cantități mici. Acestea nu sunt cea mai sănătoasă opțiune alimentară.

Surse: eatthis.com, emergencyhospitals.care, healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân