5 semne timpurii ale cancerului de prostată. Toți bărbații trebuie să le cunoască!

  • Publicat:
5 semne timpurii ale cancerului de prostată. Toți bărbații trebuie să le cunoască!
Foto: Shutterstock

Cancerul de prostată omoară în fiecare an peste 10.000 de britanici. Chiar dacă este una dintre formele de cancer cu cea mai ridicată rată de mortalitate – pentru că este descoperit foarte târziu -, există anumite semne incipiente care pot da de bănuit. 

Cu cât descoperim mai devreme că este ceva în neregulă, cu atât mai repede primim un diagnostic și tratamentul salvator.

Bărbații cu vârsta peste 50 de ani și care au în familie un istoric de cancer de prostată cu un risc mai crescut de a se confrunta cu această problemă de sănătate. Semnele cancerului de prostată apar de obicei când tumora apasă de uretră.

Iată care sunt cele 5 semne cale cancerului de prostată la care trebuie să fie atenți bărbații:

  • nevoia frecventă și urgentă de a urina, în special în timpul nopții
  • dificultate la inițierea urinării
  • greutate în procesul de urinare
  • jetul urinar slab
  • senzația de golire incompletă a vezicii urinare

Dacă aveți astfel de simptome, nu întârziați vizita la medic! Rușinea de examinare sau ignorarea acestor semne nu face decât întârzie stabilirea diagnosticului și instituirea tratamentului corect.

Rata de supraviețuire în urma cancerului de prostată este cu atât mai ridicată cu cât boala este descoperită și tratată mai devreme. Așadar, lăsați deoparte rușinea și mergeți periodic la medic pentru examinarea prostatei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân