3 moduri în care poți scăpa de durerea de cap fără să folosești medicamente

  • Publicat:
3 moduri în care poți scăpa de durerea de cap fără să folosești medicamente

Este foarte rar să găsești o persoană care nu a suferit niciodată de o durere de cap. De la durerile de sinusuri la cele provocate de tensiune și chiar migrene, milioane de oameni sunt afectați de dureri de cap în mod regulat. Majoritatea persoanelor, atunci când au o durere de cap, apelează la medicamente pentru a scăpa de ea, cum ar fi analgezicele eliberate fără prescripție medicală. Dar ce faci dacă medicamentele nu sunt o opțiune pentru tine, din diferite motive?

Îți spunem câteva moduri în care poți gestiona o durere de cap fără a depinde de vreun medicament pentru a ameliora durerea.

Cald și rece

Utilizarea atât a senzațiilor de căldură, cât și de frig în zona afectată a capului poate fi benefică în eliminarea durerii. Încearcă să pui un pachet de gheață acolo unde te doare. Poți folosi orice lucru rece, cum ar fi un pachet de legume din congelator sau gheață înfășurată într-un prosop. Ține pachetul rece pe cap timp de 15 minute, apoi ia o pauză de cincisprezece minute. Dacă frigul nu funcționează, încearcă și căldura. O pernă electrică poate fi plasată pe gât sau în spatele capului pentru a oferi alinare.

Migrenele tind să răspundă mai bine la frig, în timp ce durerile de cap sinusale și durerile de cap de tensiune răspund mai bine la căldură. În cazul unei dureri de cap sinusale, este cel mai bine să pui un prosop cald peste față sau cap pentru a o calma.

Fără lumină puternică

Lumina puternică sau lumina care clipește poate fi, de asemenea, vinovată de apariția durerilor de cap. Chiar și ecranul unui computer poate cauza dureri de cap în timp. Dacă ești predispus la dureri de cap din cauza luminii, acoperă ferestrele casei tale cu perdele speciale în timpul zilei și asigură-te să porți ochelari de soare când ești afară. Becurile din corpurile de iluminat pot fi schimbate cu unele fluorescente de spectru diurn pentru a oferi un iluminat special în casă.

Masaj

Durerea de cap poate fi, de asemenea, ameliorată printr-un masaj în zona dureroasă. Utilizând degetul mare și degetul arătător, poți aplica ușor presiune în zona capului care te doare. De la tâmplă la frunte sau la baza craniului, presiunea poate fi folosită pentru a elimina durerea. Folosește o mișcare rotativă cu presiune ușoară pentru a ajuta la ameliorarea durerii. Nu ezita să îi ceri partenerului, unui membru al familiei sau unui prieten să te ajute. Dacă poți, programarea unui masaj profesional poate fi, de asemenea, de ajutor.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân