3 lucruri care te împiedică să faci alegeri sănătoase și cum să le gestionezi

  • Publicat:
3 lucruri care te împiedică să faci alegeri sănătoase și cum să le gestionezi

Nu mai este mult până la finalul anului și la inevitabilul moment în care îți vei face iar lista cu lucruri pe care vrei să le faci în anul care vine. Să duci o viață mai sănătoasă, să faci mai multă mișcare, să te vezi mai des cu oamenii dragi, să te lași de fumat. Și deși acestea sunt unele dintre cele mai importante schimbări pe care le putem face, atunci de ce avem atât de multe dificultăți în a le duce la bun sfârșit?

Barierele care ne împiedică să facem schimbări tind să fie adânc înrădăcinate și, ca rezultat, pot fi dificil de depășit. Înarmat cu tipul potrivit de cunoștințe, împreună cu îndrumare și sprijin, poate fi mai ușor să începi să faci unele schimbări în stilul de viață pentru o sănătate mai bună și rezultate vizibile. Așadar, care sunt barierele comune și ce se poate face în legătură cu ele?

Timpul

Timpul sau posibilitatea de a avea timp liber reprezintă un lux pe care foarte puțini dintre noi îl au. În unele zile poate fi extrem de greu să găsești 10 minute pentru a bea un ceai, deci, de unde timp pentru a face exerciții, a ajunge la sală sau a face o plimbare? Gătitul de la zero poate fi, de asemenea, consumator de timp. De aceea este important să îți prioritizezi timpul pe care îl ai, astfel încât să poți face loc pentru noi obiceiuri, ideal, unele mai sănătoase. Dacă reușești să implementezi schimbări mici, acest lucru va duce la unele schimbări semnificative și la alegeri de stil de viață mai bune în viitor.

Obiceiurile

Se spune că vechile obiceiuri mor greu. Dar de ce se întâmplă asta? Este, de fapt, foarte simplu: pentru că obiceiurile pe care le avem pot reduce anxietatea, pentru că suntem familiari cu ele și le cunoaștem. Sunt confortabile. Acele pahare de vin în timp ce gătești cina sau punga de chips-uri în timp ce te uiți la un film sunt reconfortante. Atunci când începi să renunți la unele obiceiuri nesănătoase, poate deveni neplăcut și frustrant, mai ales dacă renunțarea este „bruscă”. De aceea, prietenii și familia vor fi factori cruciali pentru a aborda renunțarea la vechile metehne, care te ajută să gestionezi stresul, și pentru a crea obiceiuri mai sănătoase care persistă. Așadar, caută sprijinul de care ai nevoie pentru a începe un nou mod de a face lucrurile.

Problemele de sănătate

Dacă ai o problemă de sănătate, poate fi ușor să spui că nu trebuie să faci sport sau alegeri sănătoase. Dacă te simți deprimat, s-ar putea să vrei doar să stai în casă și să mănânci, în loc să ieși în parc și să faci mișcare. Așadar, aceste lucruri pot fi o piedică destul de obișnuită pentru a nu face exerciții. Chiar și în cazul în care suferi de o afecțiune care îți complică viața, tot este mai bine pentru tine să faci alegeri sănătoase. Poate că nu poți merge la sală, dar poți să mergi sau să înoți? Poți mânca bine și poți face alegeri sănătoase în alte moduri.

La fel și pentru orice probleme de sănătate. Gândește-te la alegerile sănătoase pe care le poți face, în loc să te concentrezi pe ceea ce nu poți face. Atunci vei schimba perspectiva și te va ajuta să faci schimbările pe care le dorești.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân