Uleiul din seminte de dovleac, remediu pentru infectiile urinare

40% dintre femei si 15% dintre barbati facand cel putin o infectie urinara de-a lungul vietii, tratamentul acestora ridica unele probleme. O solutie naturala: uleiul din seminte de dovleac.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Uleiul din seminte de dovleac, remediu pentru infectiile urinare
Uleiul din seminte de dovleac, remediu pentru problemele prostatei

Inflamatia cailor tractului urinar si afectiunile prostatei se numara printre cele mai frecvente afectiuni ale aparatului renal. Disconfortul pe care aceste inflamatii sau infectii il provoaca este foarte puternic, iar vizita la medic devine de cele mai multe ori necesara.

Bolile precum litiaza renala, infectiile genitale sau tulburarile in evacuarea urinei favorizeaza aparitia acestor afectiuni.

40% dintre femei si 15% dintre barbati sufera cel putin o infectie urinara

Cu toate ca afectiunile tractului urinar, nu sunt deloc rare, 40% dintre femei si 15% dintre barbati facand cel putin o infectie urinara de-a lungul vietii, tratamentul acestora ridica unele probleme.

Principalele simptome, care ne trimit la medic, sunt nevoia de a urina frecvent, dureri si usturimi in momentul mictiunii, asociate uneori cu frisoane si febra, greturi sau varsaturi. Bacteriile responsabile de imbolnavire sunt, de multe ori, rezistente la tratamentul clasic cu antibiotice iar din acest motiv din ce in ce mai multi pacienti se intorc spre tratamentele naturiste traditionale pentru a inlatura disconfortul.

Semintele de dovleac, remediu in afectiunile renale

Medicina traditionala cunoaste beneficiile uleiului din seminte de dovleac, iar noi putem prelua aceste descoperiri cu rezultate verificate de sute de ani. „Uleiul din seminte de dovleac, bogat in vitamina E, este obtinut prin presarea la rece a semintelelor decojite, are culoare verde brun inchis si gust puternic aromat”, a explicat dr. Cristina Bogdan, medic naturopat.

Uleiul de seminte de dovleac reface elasticitatea prostatei

Semintele de dovleac sunt cunoscute ca remediu in afectiuni ale vezicii urinare si prostatei, cu efecte benefice in tratarea cistitelor cronice si a inflamatiilor de la acest nivel. Ajuta la o mai buna functionare a rinichilor, atat la femei cat si la barbati, are efect pozitiv asupra vezicii urinare iritate si amelioreaza incontinenta urinara. Uleiul reface elasticitatea prostatei, find eficient in cresterea potentei la barbati. Poate fi utilizat indiferent de varsta, consumat ca atare sau in asociere cu medicatia prescrisa de medicul curant.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Natura poate face minuni
Natura poate face minuni
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia