Studiu: Vitex și Maca ajută femeile să rămână însărcinate (P)

  • Publicat:
Studiu: Vitex și Maca ajută femeile să rămână însărcinate (P)

Fertilitatea și concepția reprezintă o problemă pentru un număr însemnat de cupluri, însă, din fericire, acestea pot recurge la o gamă de suplimente pentru fertilitate bazate pe ingrediente naturale, care sunt produse la noi în țară și a căror eficiență a fost demonstrată prin studii clinice.

ProFecund este singurul supliment alimentar pentru stimularea fertilității din România, a cărui eficiență a fost dovedită prin intermediul unui studiu științific realizat în țară.

Rezultatele promițătoare ale studiului ProFecund relevă faptul că 37% dintre pacientele care aveau probleme cunoscute de fertilitate, au rămas însărcinate după ce au urmat o cură cu ProFecund.

După încheierea perioadei de șase luni în care s-a efectuat studiul medical, în 9 centre naționale, concluzia medicilor specialiști în ginecologie și endocrinologie a fost că ProFecund poate fi utilizat de femeile care încearcă să conceapă un copil, datorită formulei sale unice, care reglează ciclul menstrual, stimulează ovulația și crește posibilitatea de a obține o sarcină.

Rezultatele studiului științific ProFecund au fost validate la nivel internațional: studiul ProFecund a fost publicat în Revista Maedica – a Journal of Clinical Medicine și a fost înregistrat in prestigioasa enciclopedie medicală online PubMed.

ProFecund cu Vitex și Maca reglează ciclul menstrual și stimulează ovulația

ProFecund este bazat pe o combinație de extracte standardizate de Vitex și Maca și folat activ, care au un efect benefic asupra ovulației femeilor. In studiul ProFecund, numărul femeilor cu ovulație a crescut de la 10% la 42,9%.

Ovulația este importantă pentru femei; ea apare atunci când ovarul eliberează un ovul, iar acest proces este o confirmare a faptului că o femeie poate concepe un copil. În același timp, este un bun indicator pentru starea de sănătate, întrucât organismul ei poate elibera cantități suficiente de estrogen și progesteron. Acești hormoni sunt foarte importanți pentru organism, de exemplu:

  • Progesteronul reprezintă un factor esențial în buna funcționare a organismului, cu privire la pregătirea unei sarcini, având capacitatea de a regla ciclul menstrual, pe lângă faptul că influențează libidoul. Deficitul de progesteron poate împiedica instalarea unei sarcini sau face dificilă menținerea ei.
  • Estrogenul ajută la procesul de maturizare a ovulului, activarea mucoasei uterine și la deschiderea cervixului (colului uterin) cu scopul de a permite pătrunderea în uter a spermei. În plus, acționează ca un hormon de creștere, stimulând în sarcină producția de celule noi (din placentă, sâni, păr, piele, etc.).

Oamenii de știință au validat proprietățile de creștere a fertilității oferite de Vitex, care acționează prin stimularea hormonilor implicați în procesul de reproducere.

Deși nu este un hormon, ci o plantă sigură, care poate fi administrată până la 18 luni continuu, Vitex este o plantă eficientă în reglarea funcției hipofizei, stimulând secreția de estrogen, precum și pe cea a hormonului luteinizant (LH). Creșterea producerii de LH determină  eliberarea ovocitului din ovar, procesul purtând denumirea de ovulație. În foliculul gol, celulele proliferează, transformându-se în corpul luteal (corpul galben) – această structură eliberează progesteronul, un hormon care pregătește mucoasa pentru implantarea ovulului fecundat, necesar pentru păstrarea sarcinii. Dacă sarcina nu se produce, nivelul progesteronului scade și ciclul se reia. Creșterea de progesteron ar trebui să favorizeze reluarea menstruației în mod natural și implicit să determine eliberarea ovulului la timpul potrivit.

Cercetările medicale au demonstrat și că extractul standardizat de Maca îmbunătățește fertilitatea atât la femei, cât și la bărbați, conținând nu mai puțin de 31 de minerale și 60 de fitonutrienți hrănitori pentru întreg sistemul endocrin.

Un nivel prea mic sau prea mare de estrogen, la momentul nepotrivit, poate împiedica instalarea unei sarcini sau pierderea acesteia. Maca acționează tocmai prin controlul nivelului de estrogen din organism și poate contribui inclusiv la creșterea nivelului de progesteron, care este esențial pentru a avea o sarcină sănătoasă.

ProFecund este singurul supliment care conține în aceeași formulă extracte standardizate din Vitex și Maca, cele două ingrediente active 100% naturale, ale căror beneficii cu privire la reglarea ciclului menstrual, stimularea ovulației și creșterea șanselor de instalare a unei sarcini au fost atestate prin intermediul mai multor studii.

Cele 8 semne ale ovulației

În preajma ovulației, multe femei experimentează anumite semne, care indică faptul că ele se pot afla în perioada fertilă. Prin urmare, femeile care doresc să rămână însărcinate pot ține cont de aceste simptome, care arată momentul că ovulația este pe cale să înceapă:

  • în momentul ovulației, glandele cervicale produc o secreție bogată și clară (similara cu albușul de ou crud)
  • temperatura scade în timpul fazei foliculare cu 0.2-0.5 grade Celsius
  • ele pot avea sângerări mici, cu aproximativ 12-16 zile înainte de menstruație
  • tenul lor este mai neted și mai puțin gras, pentru că glandele sebacee au activitatea redusă
  • pot avea retenție de lichid în organism
  • uneori pot avea o mică durere surdă sau mici înțepături în zona pelvină, dedesubtul buricului
  • secrețiile vaginale se schimbă, aspectul acestora este ca albușul de ou
  • pot avea o creștere a energiei, a temperaturii corpului și a apetitului sexual.

A câta zi după ciclu poți rămâne însărcinată?

Având în vedere că spermatozoizii pot supraviețui până la cinci zile în interiorul sistemului reproducător al femeii și luând ca exemplu ciclul menstrual de 28 de zile, atunci ovulația ar trebui să fie în jurul zilei a 14-a, la sfârșitul fazei foliculare. Prin urmare,  este posibil ca o femeie să rămână gravidă dacă sexul are loc până la 4-5 zile înainte de ovulație.

Cum poți afla perioada fertilă?

Se poate afla perioada de ovulație scăzând 14 zile de la data la care se așteaptă următoarea menstruație. Trebuie să știe prima zi a ultimei menstruații, durata obișnuită a menstrei din ultimele luni și să țină cont și de semnalele pe care le oferă corpul. În acest scop poate fi folosit un calculator de ovulație, care poate fi găsit și sub formă de aplicație pentru smartphone.

În prezent, cuplurile din România care își doresc să aibă un copil au la dispoziție suplimente benefice pentru sporirea fertilității feminine și masculine, a căror eficiență a fost dovedită prin studii medicale.

Concluzia specialiștilor este că femeile care doresc să rămână gravide și se confruntă cu probleme de infertilitate, pot folosi cu încredere produsul ProFecund.

Formula sa patentată, care constă într-o combinație de extracte standardizate Vitex și Maca și folat activ reglează ciclul menstrual, stimulează ovulația și crește probabilitatea de a obține o sarcină.

Curele cu ProFecund sunt cât se poate de simple: se ia câte un comprimat pe zi pentru o perioadă de 3 luni. Și în plus, aceasta poate fi urmată în combinație cu alte tratamente de fertilitate prescrise de medici.

În plus, există și suplimentul pentru bărbați, ProFecund B, care se adresează principalelor probleme de infertilitate masculină prin creșterea numărului și a calității spermatozoizilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: