(P) Ingredientele-cheie ale naturii care te ajută să previi și să tratezi răceala și gripa

  • Publicat:
  • Actualizat:
(P) Ingredientele-cheie ale naturii care te ajută să previi și să tratezi răceala și gripa

În acest an, s-a vorbit poate mai mult decât niciodată despre importanța sistemului imunitar. El este cel care ne protejează organismul de virusuri, bacterii, ciuperci, paraziți și de alți agenți patogeni.

Atunci când imunitatea funcționează în parametri optimi, „bătăliile” duse la nivel celular ne pot ajuta să ne menținem sănătoși sau să avem forme ușoare ale bolilor, însă atunci când sistemul imunitar este slăbit, devenim vulnerabili în fața numeroaselor probleme de sănătate.

Întărirea sistemului imunitar se poate face printr-o alimentație echilibrată, sport, odihnă și relaxare, printre altele, dar și cu ajutorul unor ingrediente cheie, de care organismul nostru are nevoie pentru a se putea lupta cu agenții patogeni.

Beta-glucanul

Beta-glucanul este o substanță glucidică, ce se găsește, în mod natural, în câteva alimente, precum: ovăz, orz, secară, cât și în pereții celulari ai anumitor ciuperci, drojdii, alge sau plante.

Studiile recente au demonstrat că această substanță joacă un rol important în susținerea și echilibrarea sistemului imunitar, deoarece sporește eficiența primei linii de celule a sistemului imunitar, numite macrofage. Efectele dovedite ale beta-glucanului îl clasează într-o nouă generație de produse cu efect imunostimulator, fiind indicat atât în prevenție, cât și în timpul răcelilor și gripei, reducând simptomatologia și favorizând eliminarea mai rapidă a virusului din organism.

Vitamina C și Vitamina B2

Vitaminele C și B2 au un puternic efect antioxidant, mai ales atunci când sunt folosite împreună. Antioxidanții sunt compușii pe care îi găsim în multe dintre fructele și legumele colorate și proaspete și care ne protejează organismul în lupta contra radicalilor liberi. Cunoscuți pentru că provoacă îmbătrânirea celulară, radicalii liberi ne pot afecta ADN-ul și diferite celule din organism.

Cele mai cunoscute surse naturale de antioxidanți, care contribuie la întărirea sistemului imunitar, sunt fructele și legumele proaspete, cum ar fi: citricele, pepenele, salatele, ardeiul gras, broccoli, kiwi, fructele de pădure și multe altele. În plus, supele vegetariene, care conțin morcovi, pătrunjel și țelină sunt, de asemenea, celebre pentru rolul lor de a întări imunitatea organismului.

Zinc și Seleniu

Aceste două minerale sunt deseori folosite în suplimentele pentru prevenirea sau tratarea gripei și răcelii. Zincul este demonstrat ca fiind extrem de eficace pentru stimularea sistemului imunitar, fiind un mineral vital, care se regăsește în toate țesuturile și fluidele corporale.

Zincul contribuie și la reglarea și producerea insulinei, la păstrarea sănătății părului, a oaselor și a pielii, la accelerarea vindecării rănilor și arsurilor, la normalizarea funcțiilor cerebrale și la menținerea vederii, printre altele. Semințele de dovleac, de in și de cânepă, precum și nucile, caju sau migdalele, alături de cartofi și de ciocolata neagră sunt alimente cu un conținut bogat în zinc.

Seleniul previne inflamațiile și ajută celulele de apărare NK (natural killer) și celulele T să lupte împotriva virusurilor, în timp ce carența de seleniu poate duce la anumite mutații ale virusurilor. Nucile braziliene, lintea, mazărea, orezul integral și cartofii reprezintă surse bune de seleniu.

Propolis

Cunoscut sub numele de cleiul de albine, propolisul este o substanță folosită de mii de ani în medicina tradițională pentru tratarea multor probleme de sănătate. Produsul este realizat de albine, care amestecă saliva și ceara cu alte substanțe colectate de la plante.

Un studiu publicat de către Phytotherapy Research relevă faptul că propolisul poate contribui la buna funcționare a sistemului imunitar. Având proprietăți antibacteriene, antiseptice și antivirale, propolisul este un aliat de nădejde pentru imunitate. Propolisul se găsește sub diverse forme, însă cea mai concentrată și comună dintre acestea este tinctura de propolis.

Beta-glucan, Propolis, Vitaminele C și B2, Zinc și Seleniu, toate într-un singur supliment alimentar de nouă generație, pentru echilibrul sistemului imunitar.

 

Toate aceste ingrediente benefice pentru sistemul imunitar sunt prezente în pliculețele PropoGrip OMNIMUN, inclusiv beta-glucanul, sub forma complexului activ brevetat Wellmune®, cu efecte imunostimulatoare dovedite prin studii clinice. Acest supliment alimentar este recomandat atât în scop preventiv, pentru întărirea sistemului de apărare al organismului și reducerea incidenței răcelilor și a gripei, cât și în fazele acute, pentru ameliorarea simptomelor și reducerea duratei afecțiunilor respiratorii.

Suplimentul alimentar este disponibil în farmacii sau poate fi comandat online.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ultrasunetele: ce sunt, beneficii
Ultrasunetele: ce sunt, beneficii
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”