O cameră hiperbară monoplace performantă, inaugurată recent la Clinica Verithera. Ce afecțiuni pot fi tratate prin oxigenoterapie (P)

  • Publicat:
  • Actualizat:
O cameră hiperbară monoplace performantă, inaugurată recent la Clinica Verithera. Ce afecțiuni pot fi tratate prin oxigenoterapie (P)

Cea mai nouă și performantă cameră hiperbară din București în care pacienții pot beneficia de oxigenoterapie pentru tratarea a numeroase afecțiuni se află în Clinica de Medicină Funcțională și Integrativă Verithera.

Clinica Verithera a fost lansată recent de Secom® în cadrul Enayati Medical City, într-o formulă dezvoltată, modernă, cu un portofoliu de servicii medicale variat, axact pe terapii complementare celor alopate.

Echipa este formată din medici specialiști în recuperare medicală, în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, psihoterapeuți și alți terapeuți certificați.

Una dintre terapiile complementare foarte căutate și practicate la nivel mondial, disponibilă și în cadrul Verithera, este oxigenoterapia hiperbară.

Procedura este nedureroasă și non-invazivă. În timpul unei ședințe, pacientul este expus la oxigen pur 100%, la o presiune constantă de cel puțin 3 atmosfere, într-o cameră hiperbară de uz medical.

Terapia cu oxigen hiperbaric creste nivelul oxigenului atat in eritrocite (globulele rosii), cât și în plasmă, putând fi astfel transportat în țesuturi foarte rapid și în concentrație mare, având ca efect reducerea hipoxiei (creșterea saturației oxigenului (O2) și reducerea dioxidului de carbon – CO2).

Terapia cu oxigen hiperbaric este indicată în multiple afecțiuni: respiratorii, cardiovasculare, circulatorii, pulmonare, neurologice, imunitare, oftalmologice, complicații ale diabetului, arsuri, răni, boala de decompresie, precum și în medicina sportivă.

Recent, Ministerul Sănătății din România a recunoscut oficial camerele hiperbare care asigură oxigen la o presiune de cel puțin 2 atmosfere drept dispozitive medicale destinate recuperării pacienților care au rămas cu sechele în urma infecției cu noul coronavirus.

Clinica de Medicină Funcțională și Integrativă Verithera este dotată cu o cameră hiperbară performantă, de uz medical, care asigură oxigen pur 100% la o presiune constantă de până la 6 atmosfere, garantând astfel efecte terapeutice superioare în protocolul de tratament post COVID-19 dar nu numai.

Tehnologia aparține producătorului american Perry Baromedical, numărul 1 în SUA și unul dintre cei mai buni producători mondiali de camere hiperbare monoplace. Un singur pacient este tratat în aceasta, ceea ce face tratamentul extrem de sigur, inclusiv în context pandemic.

Dovedit științific: multiple afecțiuni tratate prin oxigenoterapie

Oxigenoterapia hiperbară este o metodă de tratament certificată și aprobată și la nivel internațional. Beneficiile oxigenoterapiei hiperbare, atât ca terapie complementară celor alopate , cât și ca tratament de sine stătător, au fost dovedite de numeroase cercetări și studii.

Unul dintre acestea a arătat îmbunătățiri ale funcțiilor neurologice  în cazul pacienților cu afectiuni neurovegetative, precum Alzheimer sau boala Parkinson si accelerarea recuperării pacienților care au suferit un accident vascular cerebral.

Terapia a fost prescrisă și ca adjuvant în tratamentul ulcerului piciorului diabetic cu rezultate îmbucurătoare: reducerea riscului de infecții și de amputare.

Oxigenul hiperbaric este utilizat la scară largă, cu succes, inclusiv în medicina sportivă, în tratarea traumatismelor articulare, oaselor mâinii și picioarelor cu risc de osteonecroza, ischemiilor acute periferice, contuziilor, entorselor, durerilor musculare, leziunilor de țesuturi moi, dar și în grăbirea recuperării după accidentări sau antrenamente intense. Contribuie la reducerea edemului și crește circulația sânguina la nivelul zonelor lezate.

Oxigenoterapia are beneficii sustinute stiintific si in ameliorarea afecțiunilor oftalmologice și a complicațiilor oculare (ex.: glaucomcataractăocluzia arterei retiniene centrale – CRAO) cauzate de diabet, infecții, intoxicații, leziuni, afecțiuni degenerative sau radioterapie.

Conceptul Verithera în materie de medicină funcțională și integrativă

Clinica Verithera aplică  principiile medicinei funcționale și integrative, care susține practicile de medicină convențională (alopată), cărora le asociază sigur și eficient terapiile medicale complementare, punând în centru pacientul și nevoile sale.

Echipa medicală se concentrează pe înțelegerea unicității fiecărui pacient, acordându-i timp suficient, de calitate, pentru anamneză, dar și pentru a înțelege contextul din spatele problemelor sale de sănătate, pentru a prescrie terapii complementare adaptate nevoilor acestuia.

Pe lângă competența medicală ridicată și aparatura de ultimă generație, echipa medicala Verithera dezvoltă un parteneriat terapeutic cu pacientul, bazat pe empatie, ascultare, care contribuie major la succesul tratamentului și la obținerea unei stări de bine.

Clinica oferă o gama variata de servicii medicale:  consultații de medicină funcțională și integrativă, fitoterapie științifică, consultatii de nutriție și boli metabolice, teste de nutrigenetică și microbiom, servicii de psihoterapie și health coaching, dar și terapii complementare avansate: oxigenoterapie în cameră hiperbară medicală performantă, ozonoterapie, acupunctură și terapie intravenoasă cu nutrienti.

Terapiile complementare oferite la Clinica Verithera ajută mecanismele proprii de vindecare ale organismului, potențează efectele benefice ale tratamentului alopat, îl ajută pe pacient să tolereze mai bine efectele unui tratament mai agresiv, contribuie la o mai bună recuperare în urma unei intervenții chirurgicale sau a unor probleme acute de sănătate, tratează sau ameliorează durerea cronică și îmbunătățesc starea de sănătate fizică și mentală a pacientului.

Beneficiarii serviciilor medicale și terapiilor complementare oferite de Verithera sunt pacienții care suferă de afecțiuni cronice, putând fi folosite și de către persoanele preocupate de prevenție, care vor să își mențină o stare bună de sănătate cât mai mult timp.

Adresă și programări

Clinica de Medicină Funcțională și Integrativă Verithera se află în cadrul Enayati Medical City, în Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești, nr. 8A, București.

Programările se pot face telefonic, la numărul 021.316.43.92 sau online. Clinica oferă și servicii de telemedicină – consultații medicale online. Consultațiile realizate fără prezența pacientului în cabinetul medicului pot fi efectuate doar pentru anumite specializări.

Mai multe informații despre clinică puteți citi pe www.verithera.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”