Medic homeopat român: cum tratăm hemoroizii, fără tratament chirurgical

Remediile homeopate pot ţine la distanţă chiar şi afectarea venoasă din zona ano-rectală. Ce spune specialistul homeopat.
  • Publicat:
Medic homeopat român: cum tratăm hemoroizii, fără tratament chirurgical
FOTO: profimediaimages.ro / Medic homeopat român: cum tratăm hemoroizii, fără tratament chirurgical

Afectarea venoasă din zona ano-rectală este tot mai frecventă în ultimul timp, vinovate fiind obiceiurile alimentare (fast-food), sedentarismul şi stresul. Hemoroizii pot fi de două tipuri, în funcţie de localizarea lor: interni sau externi şi, de cele mai multe ori sunt dureroşi, pot sângera şi sunt asociaţi adesea cu constipaţia.

“Tratamentele clasice sunt binecunoscute. Cele conservatoare, vizează dieta şi tratament local. Alimentaţia trebuie să fie echilibrată, sau axată pe legume şi fructe mai ales crude, bogate în fibre vegetale, hidratre corespunzătoare şi mai puţină carne şi făinoase. Sunt de evitat alcoolul (mai ales băuturile tari) şi condimentele. Constipaţia provocată de alergiile de tip întârziat (intestin permeabil) implică în primul rând excluderea acelor produse la care testele au ieşit positive. Mişcarea, plimbarea în aer liber şi inotul sunt benefice în tratamentul hemoroizilor, cât şi al constipaţiei”, explică Dragoş Peteu – medic homeopat, membru al Societăţii Române de Homeopatie.

Hemoroizii nu se operează imediat

Local se folosesc creme şi/sau supozitoare cu antiinflamatoare şi analgezice. Băile de şezut cu diverse ceiuri calmante, astringente, relaxante precum şi igiena locală sunt extrem de importante.

Tratamentul chirurgical este o măsură radicală având indicaţii precise. Aceasta poate fi o soluţie rapidă însă fară a înlătura cauza care a generat boala hemoroidală.

Remediile homeopate te ţin departe de bisturiu

Tratamentul homeopat poate fi o soluţie extrem de utilă, pentru că ne ajută să rezolvăm problema în ansamblul ei. Medicul homeopat Dragoş Peteu spune despre acesta:

“Dacă hemoroizii sunt consecinţă unei staze venoase putem să folosim Aesculus Hippocastanum. În tabloul acestui remediu găsim o încetinire venoasă generalizată (frecvent datorită sedentarismului) cu vene tumefiate, pline de sânge, pacientul având senzaţia de plin interior cu extremităţi grele. Mişcarea viguroasa face bine iar somnul, statul în general, agravează.

O situaţie oarecum ciudată este următoarea: hemoroizi turgescenţi şi dureroşi ce apar în contextul unor scaune moi. Iată şi două exemple, Ignatia şi Gelsemium.

Ignatia este remediul prescis în cazuri de acutizări hemoroidale ca urmare a unor supărări, necazuri. De cele mai multe ori sunt interni – devin vizibili însă după scaun, agravaţi de tuse, iar durerea este înţepătoare dar ameliorată de mers, plimbare. Pacienţii, de obicei, sunt în perioade în care refuză fructele.

Gelsemium este util în situaţia în care bolnavul trece printr-o perioadă de stres cu teamă anticipatorie, vesti proaste, situaţii din care nu ştie cum va ieşi. De cele mai multe ori teama de ce va urma aproape că-l paralizează iar scaunele moi, chiar diareice, agravează disconfortul hemoroidal.

Hemoroizi asociaţi cu epistaxis (sângerare nazală) şi agravaţi de lapte şi mersul pe jos pot beneficia de Sepia. Acest remediu este util pentru problemele hemoroidale apărute la femei în perioada de graviditate sau după naştere.

Sulphur este prescis când avem de-a face cu următorul tablou: hemoroizi interni sau externi agravaţi de somn, bere, mişcare, atingere, căldură, cronici şi amelioraţi de băi reci.

Nux-vomica este util la pacienţii stresaţi, prinşi în plasa muncii, a datoriei, a competiţiei, uneori friguroşi, mari consumatori de alcool, cafea şi tutun.

Hemoroizii apăruţi la copii ar putea fi trataţi cu Muriaticum acidum.

Paeonia officinalis acoperă o patologie anală combinată cu hemoroizi, fisuri anale şi ulceraţii. Durerile sunt foarte intense mai ales după scaun. Avem de-a face cu agravări în somn, dar şi după mişcare, căldură sau vreme ploioasă.

Ratanhia peruviana este un remediu pentru anale arzătoare, intense şi prelungite apărute după scaun. Pacienţii se plâng de sughit şi dureri de cap agravate de efortul de defacare, sunt persoane ce suferă de multe frici chiar nevroze compulsive”.

Lista remediilor homeopate este lungă şi “doresc să subliniez că uneori este dificilă prescrierea remediului doar pe simtome locale”, încheie dr. Peteu. De aceea se impune consultul la un medic homeopat şi urmărirea tratamentului prescris.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: