Beneficiile consumului de muguri şi extracte de mlădiţe

Cefalee, hipertensiune sau bronşită-terapia cu muguri poate fi un bun remediu pentru acesta afecţiuni! Aceasta pentru că mugurii, de orice fel, sunt încărcaţi cu o concentraţie mai mare de compuşi activi.
  • Publicat:
Beneficiile consumului de muguri şi extracte de mlădiţe

 

Cefalee, hipertensiune sau bronşită-terapia cu muguri poate fi un bun remediu pentru acesta afecţiuni! Aceasta pentru că mugurii, de orice fel, sunt încărcaţi cu o concentraţie mai mare de compuşi activi.
 
Gemoterapia este un tratament natural care utilizează extracte obtţinute din vegetale aflate în faza de creştere. Mugurii, mlădiţele şi germenii abundă în beneficii.
 
„În aceşti germeni, se găseşte toată concentraţia de nutrienţi şi substanţe benefice din planta respectivă. Aşa cum în oul de găină găsim tot ce e mai bun, concentrat într-o cantitate mică, acelaşi lucru se întâmplă şi cu germenii de seminţe” spune dr. Mihaela Bilic, nutriţionist.
 
„Aceste tipuri de extracte din muguri şi mlădiţe au un cumul mult mai ridicat de substanţe active decât planta matură.

Terapia cu muguri e foarte importantă pentru că aceste substanţe active ce se regăsesc în gemoderivate acţionează mult mai bine asupra organismului decât produsele fitoterapice” adaugă Daniela Raiciu, doctor în farmacie.

 
Benefiiciile mugurilor în dietă

Putem introduce în alimentaţia noastră de exemplu germenii încolţiţi, uşor de digerat dacă sunt înmuiaţi în apă. 
 
„Consumând plante în această formă, putem sa avem un concentrat de substanţe nutritive. Însă atenţie, ele nu pot fi considerate un aliment pentru că sunt extrem de fragile, uşoare, nu le putem consuma în cantitate mare, mai degrabă aş spune că sunt un condiment pe care-l putem adăuga peste o salată, o porţie de paste” spune dr. Mihaela Bilic, nutriţionist.
 
 
În plus, anumite extracte pot fi folosite ca remedii împotriva unor afecţiuni supărătoare.

„Există o varietate extrem de mare de gemoderivate: antiinflamatorul gemoderivat e cel din muguri de coacăz negru. E foarte indicat pentru persoanele care au probleme cu articulaţiile.

Acel efect puternic antiinflamator există şi în muguri de salcie cu puternice acţiuni antinflamatoare, dar şi antioxidante. Există o paleta diversă de asocieri ce se pot face între aceste tipuri de produse” spune Daniela Raiciu, doctor în farmacie.

 
Dacă însă mugurii au suferit un tratament termic mai mare de 45 de grade, acestia îşi reduc cu mult din proprietăţile benefice pe care le au. Iar pentru a fi eficientă, gemoterapia trebuie urmată timp de 3 luni. Ea poate combate multe afecţiuni, de la colesterol mărit, migrene, gastrită până la alergii, diabet şi probleme ale tensiunii arteriale.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”