4 uleiuri esențiale cu puternice proprietăți antiinflamatorii

  • Publicat:
4 uleiuri esențiale cu puternice proprietăți antiinflamatorii

Dacă practici în mod regulat sport, sau depui efort fizic intens, este posibil să fi famliarizat cu crampele și durerile musculare. Însă corpul are nevoie și de pauze! Mai exact, este nevoie de aproximativ 24 până la 48 de ore pentru ca mușchii să se regenereze după un efort fizic foarte mare.

De aceea, dacă folosești aceleași grupe de mușchi în mod repetat, fără a-i lăsa să se recupereze, este posibil să împiedici procesul de refacere a mușchilor sau chiar să riști să te rănești. Vestea bună este că poți face ceva pentru a reduce durerea musculară și pentru a facilita regenerarea musculară.

Folosește-te de beneficiile uleiurilor esențiale!

Uleiurile esențiale sunt extracte din plante și sunt folosite pentru multe aspecte ale bunăstării fizice și mentale, inclusiv pentru ameliorarea durerilor musculare. Acestea sunt o mare resursă de sănătate, un mijloc natural de susținere a efortului muscular, de relaxare a mușchilor, de calmare a inflamației și de creștere a flexibilității articulațiilor. Totodată, uleiurile esențiale au un puternic efect antiseptic, antiviral, analgezic și cicatrizant.

Fiecare ulei esențial are proprietățile sale unice! Uleiurile esențiale pentru durerile musculare au efecte diferite. Se consideră că unele dintre acestea ajută la relaxare și ameliorează tensiunea, în timp ce altele acționează direct pe zonele dureroase pentru a reduce inflamația.

Descoperă 4 uleiuri esențiale cu puternice proprietăți aniinflamatorii!

Ulei esențial de busuioc

Busuiocul sau „Iarba regilor” a fost eroul multor legende de tămăduire românești. Datorită proprietăților sale revigorante, antispastice, analgezice, antiinflamatorii și relaxante, acest ulei poate fi folosit pentru relaxarea mușchilor și îmbunătățirea tonusului muscular, făcându-l excelent pentru crampe, spasme și recuperarea musculară.

Ulei esențial de dafin

Dafinul – „Laurul” împletit în cununi purtate de împărații romani –  este un excelent antiinflamator și analgezic, proprietăți care îl fac util în caz de dureri artritice, reumatice și musculare. De altfel, uleiul esential de dafin a fost folosit multă vreme de către sportivi pentru a da energie și forță mușchilor. Chiar și astăzi, poate fi folosit și pentru masaje tonifiante pe întregul corp. Este potrivit pentru masaje pe zonele corpului afectate de dureri musculare sau articulare, mai ales în urma unor traumatisme. Folosit în acest fel este capabil să exercite o importantă acțiune relaxantă asupra mușchilor.

Ulei esențial de pin

Datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice, antiseptice și decongestionante, uleiul esențial de pin este perfect pentru a fi utilizat în tratarea stărilor de slăbiciune și a pierderii de energie sau tonicitate. De asemenea, poate fi folosit în tratamentul unor afecțiuni precum sciatica, lombago, artrita, crampele și reumatismul.

Ulei esential de rozmarin

Rozmarinul e un elixir de sănătate apreciat încă din antichitate. Este excelent pentru a relaxa mușchii contractați și dureroși, stimulând totodată circulația.

Dacă vrei să testezi beneficiile tuturor acestor uleiuri, apelează la ritualurile spa care îți oferă acea bunăstare de care ai nevoie și, totodată, un răsfăț pentru întregul corp.

Ce înseamnă un ritual spa?

Ritualurile spa sunt în esență o combinație de tratamente concepute pentru a te ajuta să găsești pacea interioară, relaxarea completă și pentru a te reînvigora. Procesul specific acestor ritualuri ajută la calmarea minții, iar acest lucru face corpul mai receptiv la aspectele vindecătoare ale acestor tratamente.

Scopul unui spa este să ofere un spațiu în care să-ți relaxezi corpul și mintea. Terapia spa oferă vindecare fizică, mentală și spirituală crucială în menținerea unui stil de viață sănătos și în menținerea longevității.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”