Cafeaua: înainte sau după periaj dentar?

După cum bine știm, cafeaua pătează dinții din cauza acidității care poate eroda smalțul. Din acest motiv, periajul dentar este extrem de important.
  • Publicat:
Cafeaua: înainte sau după periaj dentar?
Ne spălăm pe dinți înainte sau după ce bem cafeaua?

Pentru iubtorii de cafea, rutina de dimineață este un adevărat ritual, dar poate se întâmplă să nu realizezi în ce ordine trebuie să faci lucrurile dimineața: te speli mai întâi pe dinți și apoi îți bei cafeaua sau bei cafeaua și abia apoi te speli pe dinți?

După cum bine știm, cafeaua pătează dinții din cauza acidității care poate eroda smalțul. Din acest motiv, periajul dentar este extrem de important pentru consumatorii înrăiți de cafea. Surprinzător sau nu, acest pas al igienei dentare trebuie făcut înainte de a bea cafeaua.

De ce trebuie să ne spălăm pe dinți înainte de a bea cafeaua?

Periajul dentar înainte de consumul de cafea ajută la îndepărtarea plăcilor, iar astfel este mai dificilă apariția petelor. Dacă dantura este curățată, cafeaua nu va mai avea același efect asupra dinților. Poate că ai tendința să-ți speli dinții după ce bei cafea pentru a avea o respirație proaspătă, dar acest obicei poate face mai mult rău, pentru că această băutură este acidă, iar periajul imediat după va slăbi smalțul.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci dimineața este să te speli pe dinți, să-ți iei micul dejun și să-ți bei ”licoarea magică”, iar mai apoi să-ți clătești gura cu apă de gură pentru a ajuta la neutralizarea nivelului de aciditate.

Cum să-ți protejezi dinții

Dacă vrei să-ți simți dinții curați chiar și după ce bei cafeaua, specialiștii recomandă să aștepți cel puțin jumătate de oră înainte de periaj. Saliva neutralizează pH-ul din cavitatea bucală. Într-o jumătate de oră, totul revine la normal, iar periajul este sigur. Ca alternativă poți opta pentru o gumă fără zahăr, care ajută și la stimularea salivei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”