Sos de lămâie cu soia şi ghimbir

Ingrediente: boabe de soia fierte, apa, ghimbir proaspat, suc de lamaie, ulei de soia, coaja unei lamai.
  • Publicat:
Sos de lămâie cu soia şi ghimbir

Ingrediente: boabe de soia fierte, apa, ghimbir proaspat, suc de lamaie, ulei de soia, coaja unei lamai.

Mod de preparare: Boabele de soia nemodificate genetic se fierb. Se lasa la racit si se pun intr-un blender cu ghimbirul proaspat si apa. Ulterior, se adauga coaja de lamaie si suc de lamaie, dar si ulei de soia. Este unul dintre cele mai bune si mai hranitoare preaprate din soia si se poate realiza extrem de rapid. Este un sos pe care puteti sa-l turnati atat peste carne, branza sau paste. Soia contine toti cei 20 de aminoacizi esentiali pe care ii au doar produsele animale.

Este singura planta astfel care va aduce nutrientii din care sunt facute proteinele. Nu este recomandata insa persoanelor care au sub 18 ani, decat in cantitati mici. Aceasta deoarece contine fitoestrogeni, estrogenii naturali, care sunt ideali doar in alimentatia adultilor. În cazul copiilor si adolescentilor insa, care au sistemul hormonal in plina dezvoltare, soia nu este indicata pentru ca poate interveni in procesele metabolice in mod negativ. Pentru adulti insa si varstici, acest produs este exceptional. Mai ales dupa 40 de ani, cand e recomandat sa reduceti drastic cantitatea de carne din alimentatie, aceasta e alternativa cea mai fericita. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: