Supă de linte roşie şi cartofi dulci

Această supă consistentă poate fi un extraordinar prânz de post. Amestecând cu blenderul, se obţine o textură omogenă delicioasă.
Autor: Iulia Pocol
Supă de linte roşie şi cartofi dulci

Această supă consistentă poate fi un extraordinar prânz de post. Amestecând cu blenderul, se obţine o textură omogenă delicioasă.

Ingrediente:

Pentru 4 porţii.

  • 2 cepe mici, tăiate mărunt
  • ½ linguriţă chimen proaspăt
  • ½ linguriţă ghimbir proaspăt
  • 1 litru supă de legume cu conţinut scăzut de sodiu
  • 2 cartofi dulci medii, decojiţi şi tăiaţi bucăţi
  • 125 g linte roşie sau roz, spălată
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • ¼ linguriţă de sare
  • Piper alb după gust
  • Boia iute

Mod de preparare:

Căliţi ceapa într-o tigaie neaderentă, la foc mediu până când devine moale, adăugând cantităţi mici de apă atât cât este nevoie pentru a preveni lipirea şi arderea acesteia. Adăugaţi chimen şi ghimbir şi amestecaţi bine cu blenderul.

Pune-ţi supa de legume, cartofii dulci şi lintea într-o oală medie pentru supă. Adăugaţi ceapa şi fierbeţi, fără a acoperi oala, timp de 30 de minute sau până când lintea se înmoaie. Adăugaţi sucul de lămâie, sarea şi piperul alb. Amestecaţi folosind un blender de mână sau alt tip de robot de bucătărie până când capătă o textură cremoasă. (Îndepărtaţi partea din mijloc a blenderului sau capacul robotului astfel încât să poată ieşi aerul cald).

Se serveşte fierbinte şi cu boia iute presărată deasupra fiecărui bol.

Broccoli indian
Broccoli indian
Cel mai nou articol Video: