Reţetă de banana bread (pâine cu banane) fără lapte, gluten sau zahăr

Trebuie să încerci această reţetă de banana bread! E pur şi simplu delicioasă!
01.03.2020 | Autor: Paula Rotaru
Reţetă de banana bread (pâine cu banane) fără lapte, gluten sau zahăr

Această reţetă de banana bread este pur şi simplu delicioasă! Mai mult decât atât, poate fi devorată şi de copiii cu intoleranţă la lactoză, pentru că laptele de vacă nu se numără printre ingrediente, şi de persoanele cu alergie la gluten. Mai mult decât atât, această pâinică aromată este ideală şi pentru cei care vor să mai taie din porţia zilnică de zahăr. Ai ghicit – reţeta nu conţine zahăr!

Acestea fiind spuse, să vedem care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cum poţi prepara o pâine cu banane delicioasă!

Ingrediente banana bread

  • 4 ouă mari, lăsate în prealabil la temperatura camerei
  • 3 banane mari foarte bine coapte, pasate cu furculiţa
  • 2 linguri de miere de albine
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • O mână de nuci tocate
  • 1 lingură de pudră de seminţe de in
  • O jumătate de linguriţă de scorţişoară
  • O jumătate de linguriţă de sare de mare
  • 240 de grame de făină fără gluten
  • 30 de grame de făină de migdale
  • 60 de mililitri de lapte de migdale

Mod de preparare pâine cu banane

1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius.
2. Unge o tavă de cozonac sau de chec cu ulei şi tapetează cu puţină făină.
3. Amestecă ingredientele umede într-un bol, iar pe cele uscate în alt vas.
4. Adaugă amestecul umed peste cel uscat şi amestecă bine.
5. Pune aluatul în tavă şi lasă la cuptor timp de 40-50 de minute sau până când pâinea trece testul scobitorii uscate.

Recomandări: