Tocană de miel cu iaurt şi ghimbir

Tocana de miel cu iaurt este o reţetă irakiană veche de o mie de ani, descoperită într-o carte de bucate din secolul al X-lea, care recomandă acest fel de mâncare în cazul mahmurelii, potrivit dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
Tocană de miel cu iaurt şi ghimbir

Tocana de miel cu iaurt este o reţetă irakiană veche de o mie de ani, descoperită într-o carte de bucate din secolul al X-lea, care recomandă acest fel de mâncare în cazul mahmurelii, potrivit dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Ingrediente:

1,4 kilograme de carne de miel
200 de grame de ceapă tocată
120 de grame de ierburi aromatice proaspete (după gust)
un pumn de năut
1 bucată de ghimbir
1/2 cană de ulei de măsline
legume verzi de sezon
500 de grame iaurt
6 grame de chimen
6 grame de cassia sau scorţişoară
1 gram de cuişoare
1 gram de ulei esenţial de nard sau orice alt ulei aromatic, după gust

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, tăiaţi-o în bucăţi mari şi aşezaţi-o într-o oală. Adăugaţi ceapa, ierburile aromatice proaspete, năutul, bucata de ghimbir şi uleiul de măsline.

Turnaţi apă peste ingredientele din oală, cât să fie acoperite. Puneţi pe foc oala acoperită şi lăsaţi la fiert până ce carnea este aproape făcută. Adăugaţi legumele verzi de sezon. Când toate au fiert, adăugaţi iaurtul şi lăsaţi oala să dea din nou în clocot, apoi adăugaţi chimenul şi scorţişoara. Adăugaţi o mână de ceapă tocată mărunt. Nu amestecaţi! Când ceapa de deasupra este gătită, adăugaţi un gram de cuişoare şi uleiul aromatic de nard. Lăsaţi la foc foarte mic pentru încă 20 de minute, apoi luaţi oala şi lăsaţi la răcit.