Drob de curcan cu ouă de prepeliţă şi sos de iaurt mentolat, o reţetă de Anca Lungu

Drobul este unul din preparatele culinare tradiţionale româneşti, fiind una dintre mâncărurile specifice sărbătorii de Paşti.
Drob de curcan cu ouă de prepeliţă şi sos de iaurt mentolat, o reţetă de Anca Lungu

Ingrediente:

500 g carne fiarta de curcan (pulpa)
4 oua ecologice
8 oua fierte de prepelita
20 ml ulei de masline extravirgin
o legatura de marar
o legatura de patrunjel
cateva frunze de menta proaspata
o mana de frunze de baby spanac
sare de mare
piper proaspat rasnit

Pentru sos:
350 g de iaurt grecesc
o mana de frunze proaspete de menta
coaja rasa de la o limeta
20 ml ulei de masline extravirgin
sare de mare

Mod de preparare:

Primul pas este sa dai carnea prin masina de tocat.
Tocati marunt mararul, patrunjelul, menta si frunzele de spanac. Adaugati-le peste carne si tot peste carne adaugati cele 4 oua si uleiul de masline. Asezonati cu sare si piper si amestecati cu grija ingredientele.

Puneti compozitia obtinuta in adanciturile unei tavi pentru briose si ascundeti cate un ou fiert de prepelita la mijloc.
Bagati tava in cuptor la foc mic, iar intre timp preparati sosul.

Amestecati intr-un bol iaurtul cu frunzele de menta tocate marunt, coaja rasa de lime si uleiul de masline. Asezonati cu sare de mare.
Savurati drobul in portii individuale cu sos de iaurt deasupra si o salata de ridichi cu ceapa verde.

Sursa informatii si foto: www.electrolux.ro.
 

Tags: