Prajitura cu capsuni

Pentru cele care nu tin neaparat sa respecte traditiile culinare de Paste, le propunem un desert de-a dreptul delicios: prajitura cu capsuni.
  • Publicat:
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu capsuni pentru un Paste delicios!

Un desert de-a dreptul delicios: prajitura cu capsuni. Chiar si cele care tin dieta, pot gusta cateva lingurite!

Ingrediente:

4 capsuni mari taiate
½ ceasca de zahar
½ ceasca apa

Frisca:

2 cesti smantana
¼ ceasca zahar
o lingurita vanilie

Biscuitii:

4 cesti faina
8 lingurite praf de copt
o lingurita crema
o lingurita sare
4 lingurite zahar
2 si 1/3 ceasca unt

Mod de preparare: Capsunile se pun intr-un bol de sticla cu zaharul si apa si se mixeaza. Se acopera cu o folie de plastic si se da totul la rece. Cu 20 de minute inainte de servire se scot din frigider.

Frisca: Se pune smantana intr-un bol si se mixeaza pana cand incepe sa lege. Se adauga zaharul si vanilia si se mixeaza in continare pana isi dubleaza volumul.

Biscuitii: Intr-un bol de sticla se amesteca faina, pudra de copt, crema de ciocolata, sarea si zaharul. Apoi se adauga untul si se mixeaza, dar nu la viteza mare. Coca se pune pe o suprafata pe care ati presarat in prealabil faina. Faina se intinde si se taie in cercuri cu un pahar mediu. Formele se acopera cu unt si se dau la cuptorul preincalzit timp de 25 de minute. Apoi se lasa la racit.

Acum uitati de orice fel de dieta! Peste biscuiti se pune frisca si sosul de capsuni. Biscuitii acoperiti se taie in jumatati si pe pun pe un platou mare. Se stropeste totul cu suc de capsuni si apoi se adauga din nou frisca. Apoi se acopera cu alte jumatati de biscuiti. Se serveste imediat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Bezele in sos de fructe de padure
Bezele in sos de fructe de padure
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”