Cum să faci halva de casă cu susan, miere, seminţe de floarea-soarelui şi cacao

Află cum să faci halva de casă cu doar 4 ingrediente. E o reţetă simplă şi se prepară foarte rapid.
25.05.2020 | Autor: Paula Rotaru
Cum să faci halva de casă cu susan, miere, seminţe de floarea-soarelui şi cacao

 

Chiar dacă a trecut perioada postului, o halva la casa omului nu strică, mai ales când ne loveşte pofta de dulce în moalele capului.

Dar ca să ne asigurăm că mâncăm sănătos, am cerut sfatul Ramonei Duna, nutriţionist, care ne-a oferit o reţetă simplă de tot de halva de casă, care se prepară în câteva minute.

Avem nevoie de doar 4 ingrediente şi de un blender!


Halvaua este un desert bine-venit după o noapte lipsită de odihna, în zilele de menstruaţie, după efort fizic intens dar şi atunci când pur şi simplu vrei să te bucuri de ceva dulce fără să ai mustrări de conştiinţă.

Ingrediente pentru halva de casă

Mod de preparare halva de casă

  1. Se macină în blender seminţele de susan până încep să elibereze o cantitate mică de ulei.
  2. Se macină în blender seminţele de floarea-soarelui până se obţine făină din acestea.
  3. Se pun toate ingredientele la un loc şi se amestecă bine până se omogenizează.
  4. Se aşază compoziţia intr-o tavă de chec şi se lasă la frigider.

Aveţi grijă însă la cantitatea de halva consumată! Deşi ingredientele sunt sănătoase, numărul caloriilor este destul de mare.

Iată câte calorii are acest desert:

  • 200 de grame de seminţe de susan – 1.146 de kilocalorii
  • 200 de grame de seminţe de floarea-soarelui – 1.168 de kilocalorii
  • 150 de grame de miere de albine – 456 de kilocalorii
  • O lingură de cacao – aproximativ 12 kilocalorii

În total, această reţetă de halva de casă cu miere, seminţe de susan, seminţe de floarea-soarelui şi cacao are 2.782 de kilocalorii. Aşadar, consumaţi cu moderaţie! Dar nu vă faceţi griji, o singură feliuţă o să vă potolească pofta de dulce.

Ţi-a plăcut această reţetă simplă? Atunci trebuie neapărat să încerci şi celebra tartă cu căpşuni de la Chef Mazilique, fără drojdie şi fără praf de copt. Un deliciu de primăvară de neratat! 

Recomandări: