CSÎD a încercat – îngheţată de zmeură de casă, 2 lei porţia

Iată o reţetă de îngheţată încercată de redactorii CSÎD. Nu conţine decât puţin zahăr, dar are o aromă intensă de zmeură proaspăt culeasă. În plus nu costă mult
  • Publicat:
CSÎD a încercat - îngheţată de zmeură de casă, 2 lei porţia
CSÎD a încercat - îngheţată de zmeură de casă, 2 lei porţia, foto CSÎD

Din dorinţa de a mânca preparate cât mai sănătoase, dar şi delicioase am încercat o reţetă de îngheţată de zmeură de casă. Timpul de preparare este de 5 minute, costul este de aproximativ 2 lei/bucată. Este potrivită pentru toţi care au o dietă săracă în zahăr.

Pregătirea hranei acasă nu este doar un gest obligatoriu pentru a urma o dietă sănătoasă, ci şi un obicei util care aduce multe economii în bugetul familiei. De asemenea, gătitul are partea lui de relaxare şi de creativitate, aşadar vă puteţi trezi mai energizaţi după ce preparatul este gata.În pieţele din România găsim cu uşurinţă zmeură. Cea din producţia locală are o aromă deosebită ce se păstrează chiar şi într-un desert precum îngheţata. Iată ce reţetă simplă am încercat.

Îngheţată de zmeură făcută în casă – reţetă

Ingrediente pentru 4 îngheţate pe băţ.

inghetata de zmeura

 

Mod de preparare:

Zmeura se pasează manual până devine un piure. Se combină cu smântâna şi se amestecă energic cu un tel. Se adaugă zahărul şi sucul de lămâie. Compoziţia obţinută de pune în forme de îngheţată pe băţ (alegeţi plastic fără BPA) sau într-un castronel. Se lasă în congelator preţ de câteva ore. Înainte de a se mânca, se aşteaptă 5 minute. Poftă bună!


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân