Crème brulee cu portocală şi tapioca

Ingrediente: o ceaşcă suc de portocale, ½ ceaşcă tapioca, 2 ceşti lapte, 2 ouă, puţină sare, ½ zahăr brun, ¼ ceaşcă cremă de brânză, coajă de portocală, 6 liguriţe melasă, felii de portocale, mentă proaspătă
Crème brulee cu portocală şi tapioca

Ingrediente: o ceaşcă suc de portocale, ½ ceaşcă tapioca, 2 ceşti lapte, 2 ouă, puţină sare, ½ zahăr brun, ¼ ceaşcă cremă de brânză, coajă de portocală, 6 liguriţe melasă, felii de portocale, mentă proaspătă

Mod de preparare: Mixaţi sucul de portocale cu tapioca şi apoi puneţi amestecul într-o tigaie, la foc mic. Se lasă 30 de minute.
Într-un bol, combinaţi laptele, gălbenuşurile, sarea.

Adăugaţi la final sucul de portocale. Se pune pe foc mic, amestecând frecvent, timp de 10 minute. Între timp, bateţi albuşurile şi adăugaţi zahăr.

Se pune apoi crema de brânză şi se bate bine. ¾ din amestecul cu suc de portocale se pune peste crema de brânză. Apoi turnaţi-l din nou pe foc. Lăsaţi la răcit şi adăugaţi vanilie şi coaja de portocală. Se pun cele două amestecuri în cupe.

Prima oară, amestecul cu brânză, apoi cel cu suc de portocale. Se introduce la frigider. Se caramelizează melasa cu puţină apă, se lasă la răcit şi se pune peste tarte. Plasaţi deasupra felii de portocale, mentă proaspătă sau uscată.

 

Cafea instant îngheţată
Cafea instant îngheţată
Recomandări: