Biscuiţi de casă de la Jamie Oliver

Această reţetă este nemaipomenită pentru cei care nu prea au încredere în "talentele" lor de a prepara dulciuri. Veţi obţine nişte biscuiţi fărâmicioşi şi delicioşi, iar dacă aveţi spirit de aventură, puteţi adăuga în aluat nişte coajă rasă de portocală sau lămâie, ori puţină levănţică.
  • Publicat:
Biscuiţi de casă de la Jamie Oliver

Această reţetă este nemaipomenită pentru cei care nu prea au încredere în „talentele” lor de a prepara dulciuri.

Veţi obţine nişte biscuiţi fărâmicioşi şi delicioşi, iar dacă aveţi spirit de aventură, puteţi adăuga în aluat nişte coajă rasă de portocală sau lămâie, ori puţină levănţică.

 

 

 

Ingrediente:

  • 250 g unt nesărat, ţinut la temperatura camerei, plus încă puţin pentru uns tava
  • 125 g zahăr tos, plus încă puţin pentru decor
  • 250 g făină simplă, cernută, plus încă puţin pentru tapetat tava
  • 125 g făină de grâu sau amidon de porumb

Mod de preparare:

Încingeţi cuptorul la 150 de grade. Ungeţi cu unt o tavă pătrată. Amestecaţi untul şi zahărul cu un tel sau o lingură de lemn, până când obţineţi o cremă uşoară, spumoasă şi albicioasă. Adăugaţi făina simplă şi făina de porumb. Amestecaţi uşor cu o lingură de lemn şi apoi cu mâinile, până când obţineţi un aluat omogen.

Transferaţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi întindeţi-l într-un strat uniform de 2 cm grosime. Puneţi aluatul în tavă, înţepaţi întreaga suprafaţă cu o furculiţă, apoi coaceţi-l în cuptorul încins circa 50 de minute, până când devine auriu-deschis.

Cât e cald, presăraţi-l din abundenţă cu zahăr tos.

Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Prăjitură cu ciocolată şi cafea
Prăjitură cu ciocolată şi cafea
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân