Reteta de smoothie de banana si cacao a medicului Alexandru Popa

Dr Alexandru Popa este medic specialist Diabet, nutritie si boli metabolice in cadrul clinicii Smart Nutrition si ne prezinta o reteta simpla de smoothie de banana şi cacao, care poate reprezenta o alternativa inspirata pentru un mic dejun hrănitor, sau pentru o gustare delicioasa.
  • Publicat:
Reteta de smoothie de banana si cacao a medicului Alexandru Popa

Dr Alexandru Popa este medic specialist Diabet, nutritie si boli metabolice in cadrul clinicii Smart Nutrition si ne prezinta o reteta simpla de smoothie de banana şi cacao, care poate reprezenta o alternativa inspirata pentru un mic dejun hrănitor, sau pentru o gustare delicioasa.

„Consider ca aceasta reteta se adreseaza în special persoanelor care nu obişnuiesc sa mănânce micul dejun, sau care doresc o alterativa rapidă pentru aceasta masa. De asemenea, este indicată şi iubitorilor de ciocolata, care însă nu se mulţumesc cu o porţie micuta, sau care îşi doresc sa poată beneficia de „cea mai mare ciocolata” pe care o pot consuma în cadrul unei diete. În plus, este o reteta potrivita şi pentru persoanele care ţin post, sunt vegetariene sau nu tolereaza laptele animal. Sumarizand, reprezintă o varianta foarte rapidă de mic dejun sau gustare, de care oricine se poate bucura.” 

Ingredientele necesare pentru preparare:

  • 300 ml lapte 1.5% sau 300 ml lapte de migdale (150 kcal)
  • 100 g banana (o banana mica) (80 kcal)
  • 1 lingurita de cacao (cu continut scăzut de grăsimi) (20 kcal)
  • 1/2 lingurita scortisoara

Metoda de preparare

Banana se marunteste şi se pune într-un blender, alături de lapte, cacao şi scortisoara. Acestea se mixeaza pana când devin un smoothie consistent, care se consuma imediat.

Recomandarile medicului
Acest smoothie, de aproximativ 400 de grame, are doar 200 kcal, şi poate reprezenta o alternativa ideala pentru un mic dejun rapid, sau pentru o gustare gustoasa şi consistenta.

„Dacă doriţi sa îl mâncaţi ca mic dejun, va recomand sa consumati, alături de smoothie, şi o porţie de fructe oleaginoase (migdale / nuci / caju / alune crude), întrucât grasimile sanatoase din acestea vor încetini puţin digestia, astfel încât smoothi-ul va tine mai mult de foame, iar organismul va beneficia mai eficient de nutrientii din acesta. Nu recomand pentru prima masa a zilei un continut exclusiv semi-lichid, întrucât se va digera foarte repede, iar senzaţia de foame poate apărea destul de repede.

În funcţie de preferinta, puteţi jongla cu cantitatile fiecarui ingredient. De exemplu, dacă doriţi o aroma mai puternica de banana, puteţi folosi o banana mai mare, sau dacă doriţi ca produsul să fie mai diluat, puteţi creşte cantitatea de lapte sau scadea uşor celelalte ingrediente.”  ne explica medicul Alexandru Popa.

Beneficii cacao:
Cacao este un aliment cu multiple beneficii. Acesta stimuleaza productia de serotonina şi dopamina, nişte neurotransmitatori care induc o stare de bine, şi sunt considerati a fi „hormonii fericirii”. De asemenea, flavonoidele din cacao au un rol benefic asupra neuronilor, imbunatatind capacitatea de invatare şi memoria. Nu în ultimul rând, oxidul nitric, un neurotransmitator cu rol vasodilatator din cacao, previne aparitia accidentului vascular cerebral. Polifenolii din cacao, cu rol antioxidant, ajuta la scaderea inflamatiei din organism şi la normalizarea nivelului colesterolului

Beneficii scortisoara:
Scortisoara este un condiment care poate ajuta la mentinerea unui nivel normal al glicemiei, prin scădere glucozei sangvine şi modularea producţiei de insulina în organism. De asemenea, s-a demonstrat ca are rol adjuvant în echilibrarea nivelului de colesterol, precum şi un important rol antifungic.

Aşadar, sper ca v-am convins sa încercaţi aceasta reteta rapidă, gustoasa şi sănătoasă.
Va urez spor la prepararea ei şi pofta buna!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: