Tartă cu brânză, spanac şi nuci

Spanacul se găseşte peste tot în piaţă în această perioadă, iar în combinaţie cu brânză de capră şi nuci este foarte potrivit ca umplutură de tartă, ce poate fi servită ca aperitiv, în zilele de sărbătoare.
Tartă cu brânză, spanac şi nuci

Spanacul se găseşte peste tot în piaţă în această perioadă, iar în combinaţie cu brânză de capră şi nuci este foarte potrivit ca umplutură de tartă, ce poate fi servită ca aperitiv, în zilele de sărbătoare.

Număr de porţii: 6

Ingrediente:

250 de grame de aluat de foitaj
700 de grame de spanac proaspăt, spălat
ulei de măsline
400 de grame de brânză de capră
60 de grame de nucă măcinată
miez de nucă pentru decor
sare, piper
opţional: roşii uscate

Mod de preparare

Cuptorul se încălzeşte la 200°C.

Spanacul se căleşte în ulei de măsline, câteva minute, se sărează după gust, se condimentează cu piper.

Aluatul se întinde într-o formă de tartă tapetată cu hârtie de copt.

Spanacul scurs se amestecă împreună cu brânza şi nuca măcinată, iar această compoziţie se pune peste aluatul din tavă. Se decorează cu miezul de nucă şi opţional cu roşii uscate.

Se coace timp de aproximativ 25 de minute, se scoate tava din cuptor, se lasă câteva minute să se răcească, după care se poate porţiona.

Sursa: Mediafax

Pâine cu ton şi brânză gruyere
Pâine cu ton şi brânză gruyere