Află cum poţi reduce disconfortul testului Papanicolau

Papanicolau este unul dintre testele pe care ar trebui să-l facă anual orice femeie care şi-a început viaţa sexuală. Din păcate, multe dintre noi, renunţă la el din varii motive (frica de durere, frica unui rezultat nefavorabil sau lipsa unei informări de specialitate), iar asta nu este o soluţie, pentru că acest test îţi poate salva viaţa. Iată câteva sugestii pentru a reduce diconfortul examinării.
  • Publicat:
Află cum poţi reduce disconfortul testului Papanicolau

Papanicolau este unul dintre testele pe care ar trebui să-l facă anual orice femeie care şi-a început viaţa sexuală. Din păcate, multe dintre noi, renunţă la el din varii motive (frica de durere, frica unui rezultat nefavorabil sau lipsa unei informări de specialitate), iar asta nu este o soluţie, pentru că acest test îţi poate salva viaţa.

Iată câteva sugestii pentru a reduce diconfortul examinării.

Nu te mai gândi

După ce ai făcut programarea, nu te mai gândi la procedura în sine, pentru că nu vei mai fi în stare să te relaxezi, iar asta îţi va da o stare de discomfort.

Vorbeşte cu medicul

Spune-i medicului că îţi este frică. Cu siguranţă, va fi receptiv, îţi va explica întocmai procedura şi se va purta cu blândeţe.

Cheia este relaxarea

Ştim că este dificil să te relaxezi înaintea procedurii, în special dacă este prima oară sau dacă eşti îngrijorată de rezultate. Însă, dacă nu încerci să te relaxezi, îi va fi mult mai dificil medicului să introducă speculul din cauză că muşchii vaginali se contractă atunci cănd ţi-e teamă sau eşti anxioasă. Respiră profund de câteva ori şi spune-ţi că dacă te relaxezi, testul va fi recoltat mult mai rapid şi uşor.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Totul despre rănile de pe colul uterin
Totul despre rănile de pe colul uterin
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: