Forum sex: Rutina, rutina si iar rutina

Expectatiile ce tin de latura sexuala, nesatisfacute o perioada lunga de timp, duc la deteriorarea relatiei.
  • Publicat:
Forum sex: Rutina, rutina si iar rutina
Forum sex: Rutina, rutina si iar rutina

Simt ca viata noastra de cuplu sufera din cauza mea. Partenerul meu este doar al doilea din viata mea si nu sunt deloc pri­ce­puta in dormitor. Tocmai de aceea par­tidele se desfasoara ca dupa un scenariu vechi de luni, ani intregi.

Imi tot spune sa iau initiativa, dar nu stiu cum, nu imi vine pur si simplu. Cum sa functioneze relatia chiar si asa?

Expectatiile ce tin de latura sexuala, nesatisfacute o perioada lunga de timp, duc la deteriorarea relatiei.

Chiar daca pe langa nevoia de di­ver­sitate, intr-o relatie mai dezvoltam si alte ne­voi, dorinte si cautari (iubire, stabilita­te, daruire, implicare, familie, copii, si­guranta, comunicare, hobby-uri, pa­siuni), totusi rutina actului sexual, pre­cum si pasivitatea excesiva a unuia dintre parteneri, destabilizeaza, de cele mai multe ori echilibrul cuplului, ducandu-l spre destramare.

Nicide­cum lipsa de experienta, in spatele careia te ascunzi, nu poate fi invocata pen­tru a-ti justifica lipsa de chef in a ini­tia actul sexual. Iar dorinta ta, de a-ti fi inteleasa pasivitatea, si speranta ca relatia poate functiona si asa sunt pure utopii.

Placerea actului sexual, bucuria lui nu tin in nici un fel de experienta anterioara. Cu totul altii sunt factorii care intervin aici si as aminti: stima de sine scazuta, comunicarea defectuoasa intre parteneri, diferite mecanisme de aparare la nivel inconstient sau „nepotrivirea de caracter” in sensul consumarii relatiei de dragoste dintre parteneri.

Sfatul meu este sa nu-ti doresti ca relatia sa mearga si asa. Marea perdanta vei fi chiar tu!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Orgasmul tau depinde de portofelul lui?
Orgasmul tau depinde de portofelul lui?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân