Legea homeopatiei: cui pe cui se scoate

Homeopatia este o forma de medicina alternativa, bazata pe principiul „similibus simila curant“, adica rau pe rau se vindeca. Mai precis, metoda de tratare a bolilor consta in folosirea in doze mici a unor medicamente care, in doze mari, ar pr
  • Publicat:
Legea homeopatiei: cui pe cui se scoate
Legea homeopatiei:cui pe cui se scoate

Pe certificatul de nastere al homeopatiei sta scris anul 1796, iar numele parintelui este Dr. Samuel Hahnemann. Timp de 200 de ani, cercetatorii au intors-o pe toate partile in laboratoare. Verdictul: homeopatia este o metoda de tratare revolutionara, cu siguranta – spun multi – medicina viitorului. Principiul homeopatiei este simplu: remediile care sunt preparate din substante naturale la standarde precise stimuleaza capacitatea de vindecare a corpului uman.


Boala, vazuta prin ochii homeopatilor

Homeopatia trateaza bolnavul, nu boala. Daca in medicina traditionala toti cei care prezinta anumite simptome vor primi acelasi diagnostic si acelasi tratament, in homeopatie se schimba lucrurile.
Fiecare caz are particularitatile sale, asa ca pacientii vor primi remedii diferite, stabilite in functie de o sumedenie de factori (simptome, viata particulara, interactiune cu cei din jur etc). Inainte de a da un verdict, homeopatul va sta de vorba cu tine aproape doua ore, iti va adresa in jur de o suta de intrebari ca sa-ti poata stabili profilul homeopatic.

Cand spui „boala” in limbajul homeopatic, inseamna ca te referi la durerile fizice, mentale si emotionale – nu exista separare, ele sunt un tot; cand exista o durere fizica, exista cu siguranta si una mentala etc. Nu anumite organe bolnave reprezinta cauza bolii, ci o tulburare a „intregului”. De aceea, remediile homeopatice nu trateaza doar organul bolnav, ci tot organismul, ca sa inlature starea de tulburare care a cauzat afectiunea. Homeopatia merge pe principiul ca simplul tratament al simptomelor si al organelor poate ajuta doar temporar – stimularea capacitatii de aparare a intregului organism da rezultate optime.

Uriasa putere a micilor doze

Remediile homeopatice se prepara numai din substante naturale de origine vegetala, animala sau minerala. In timpul procesului de preparare, substantele dobandesc proprietati curative noi si mai pierd din toxicitate. Remediile se administreaza in doze foarte mici, non-toxice, absolut inofensive, care asigura o vindecare completa. Potrivit homeopatilor, aceste remedii sunt mici agenti care dinamizeaza organismul.

Mituri si adevaruri despre homeopatie

Mit: Tratamentul homeopatic da rezultate intr-un timp indelungat.
Adevar: Homeopatia are rezultate imediate in cazul infectiilor, febrei, diareei etc. Bolile cronice, cum ar fi de exemplu psoriazisul, se trateaza mai greu, indiferent de leac.

Multi cred ca homeopatia nu poate tine pasul cu antibioticele, antiinflamatoarele sau steroizii.
Adevar: Homeopatia este remediul perfect in cazul alergiilor, astmului, eczemelor, migrenelor, artrozei.

Mit: Homeopatia este de ajutor numai in cazul afectiunilor cronice, nu si in cel al afectiunilor acute. Gresit! Homeopatia este o excelenta forma de medicina alternativa pentru combaterea bolilor acute.
Adevar: De fapt, 50% dintre remedii vizeaza afectiuni de acest tip – pneumonie, hepatita, sinuzita, otita, amigdalita.

Mit: Cand vine vorba de tratat infectii, nimic nu poate invinge antibioticele.
Adevar: Cercetatori din intreaga lume au descoperit ca infectiile de toate tipurile – inclusiv cele virale (viroze respiratorii, gripa) – pot fi tratate prin homeopatie si nu necesita tratament cu antibiotice.
Numai in cazurile – foarte rare – in care infectia este atat de grava incat organismul este complet lipsit de vitalitate si nu are forta de a se recupera, se administreaza si antibiotice in timpul tratamentului homeopatic.
Totusi remediile homeopatice nu actioneaza asupra infectiilor cronice cu microorganisme cu grad mare de virulenta, nu influenteaza replicarea virala in cazul hepatitei B, C, HIV etc. Ele pot fi recomandate ca tratamente adjuvante pentru fortificarea imunitatii in cazul infectiilor cronice.


Mit: Homeopatia este o forma miraculoasa de medicina alternativa si poate vindeca orice boala.
Adevar: Homeopatia nu este un panaceu, are limite si exista cazuri cand nu reuseste sa vindece.

Avantajele homeopatiei

Este extrem de eficienta. Daca remediul este luat corect, rezultatele vor fi rapide, complete si permanente.

Are foarte putine contraindicatii. Chiar si copiii, sau femeile insarcinate pot lua remedii homeopatice fara nici un risc. De asemenea, pot fi luate impreuna cu orice alte medicamente, fara sa produca efecte adverse.

Este 100% naturala. Remediile sunt preparate numai din ingrediente naturale. „Lucreaza” in perfecta armonie cu sistemul imunitar, spre deosebire de medicamentele obisnuite care il ataca (de exemplu, pastilele pentru tuse suprima reflexul de tuse care nu este altceva decat incercarea organismului de a curata plamanii).

Nu creeaza dependenta, indata ce ai scapat de durere, poti inceta sa mai iei remediile.

Este o terapie holistica, adica trateaza direct cauza si nu doar simptomele. In majoritatea cazurilor, simptomele tratate cu remedii homeopatice nu reapar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Intepaturile albinelor au salvat-o
Intepaturile albinelor au salvat-o
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”