VITEX (Comprimate)

VITEX este un supliment alimentar care susţine secreţia de progesteron, unul dintre hormonii cu un rol major pentru organismul feminin. Ajută la echilibrarea sistemului hormonal feminin şi la estomparea simptomelor neplăcute apărute în perioada menstruală.

SCURT ISTORIC:

Originar din zona mediteraneană şi Asia Centrală, Lemnul-lui-Avram este o plantă cunoscută şi folosită de mii de ani datorită proprietăţilor sale deosebite. În tratatul său despre plante, Teofrast, părintele botanicii, o numea ,,Agnos”, după latinescul agnus, care însemna miel, planta fiind folosită de călugări pentru reducerea apetitului sexual. Din acest motiv, era des cultivată în mănăstiri şi adăugată în mâncarea călugărilor, fiind denumită ,,Piperul călugărilor” în Roma Antică, iar pe meleagurile noastre ,,Mielărea”. În enciclopedia botanică Historia Naturalis, Plinius cel Bătrân, unul dintre cei mai vestiţi medici şi botanişti ai antichităţii, îl denumea ,,Vitex agnus-castus” sau ,,Fructul Castităţii”, termenul ,,Vitex” provenind din verbul latin ,,vieo”, care însemna a ţese sau a împleti (planta fiind folosită pentru împletirea coşurilor de nuiele), iar termenul ,,castus” însemnând castitate. În Grecia antică, în timpul ceremoniilor destinate fertilităţii, femeile dormeau pe o saltea împletită din frunze şi tulpini de Vitex agnus-castus pentru a-şi potoli focul dorinţelor sexuale.

Actiuni:

Contribuie la:

• funcţionarea normală a corpului luteal

• reducerea stărilor de disconfort care apar la nivelul sânilor

• reducerea secreţiei hipofizare de prolactină

• reducerea senzaţiilor neplăcute care apar pe perioada ciclului menstrual.

Contribuie la:

– funcţionarea normală a corpului luteal

– reducerea stărilor de disconfort care apar la nivelul sânilor

– reducerea secreţiei hipofizare de prolactină

– reducerea senzaţiilor neplăcute care apar pe perioada ciclului menstrual.

Contraindicatii:

Sarcină, alăptare, alergie la oricare dintre ingredientele produsului.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare:

Adulţi: câte 1 comprimat de 2-3 ori pe zi, în cure succesive de 3 luni, cu o lună pauză între ele.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură. În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente/ comprimat: celuloză microcristalină; lemnul-lui-Avram (Vitex agnus-castus) – extract hidroalcoolic cu 0,5% agnuzidă din fructe (400 mg); dioxid de siliciu coloidal; stearat de magneziu.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică