TINCTURĂ DE SALVIE (DaciaPlant)

Denumire științifică: Salvia officinalis
Producător: DaciaPlant

TINCTURA DE SALVIE este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Salvia officinalis.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE SALVIE:

Salvia face parte din familia Lamiaceae, fiind un subarbust cultivat, originar din zona mediteraneană. Denumirea ştiinţifică a plantei Salvia provine din verbul  latin ,,salvare” care  înseamnă a salva. În antichitate era considerată un panaceu universal, având peste 60 de indicaţii menţionate în textele istorice, cele mai cunoscute fiind utilizările sale ca remediu pentru: tratarea muşcăturilor de şerpi, creşterea fertilităţii la femei, reducerea transpiraţiei la bolnavii de tuberculoză, scăderea secreţiei lactate la lăuze etc. Dioscoride, unul dintre cei mai vestiţi medici ai antichităţii recomanda planta ca diuretic, emenagog (pentru declanşarea ciclului menstrual) şi hemostatic.
Se mai numeşte jaleş-de-grădină, salbie, cilvie, jalnică, selghie.

Actiuni

INTERN:

Stomahică, coleretică şi colagogă, carminativă, antiinflamatoare, antispastică, estrogenică, emenagogă (declanşează ciclul menstrual), creşte tonusul psihic, antisudorifică, antiseptică, hipoglicemiantă, antinevralgică, hemostatică, reduce simptomele menopauzei (bufeurile şi transpiraţiile nocturne), îmbunătăţeşte memoria.

EXTERN:

Dezinfectantă, cicatrizantă, antiinflamatoare, hemostatică, antisudorifică.

Contribuie la

INTERN:

– funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:
– stimularea producerii şi eliminării de bilă
– reducerea spasmelor gastro-intestinale şi balonării

– funcţionarea normală a sistemului hormonal feminin

– reducerea stărilor neplăcute care apar la menopauză

– funcţionarea în condiţii optime a memoriei

– reducerea surmenajului psihic şi intelectual

– funcţionarea normală a aparatului respirator

– reducerea transpiraţiei abundente.

EXTERN:

– reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii

– menţinerea sănătăţii cavităţii bucale

– reducerea riscului de sângerare

– reducerea transpiraţiei abundente.

Indicatii

INTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: dischinezii biliare, dispepsii, colici gastro-intestinale, meteorism (balonare), diabet zaharat, dismenoree, hipermenoree, menstruaţii neregulate, menopauză, surmenaj psihic şi intelectual, bronşite cronice, viroze respiratorii, hiperhidroză (transpiraţie excesivă), nevralgii.

EXTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: dishidroze palmare şi plantare (tulburări de eliminare a transpiraţiei la nivelul palmelor şi tălpilor), hiperhidroză (transpiraţie excesivă), gingivite, stomatite, răni superficiale, eczeme.

Precautii

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Contraindicatii

Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică şi ciroză hepatică. Hipertensiune arterială, epilepsie, sarcină, alăptare, alergie la salvie, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

INTERN:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii 7-14 ani: câte 10-30 picături de tinctură diluate în 100 ml apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:

– pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii şi a riscului de sângerare se fac badijonări locale cu tinctură sau cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100 ml de apă), în funcţie de sensibilitatea pielii;

– pentru menţinerea sănătăţii cavităţii bucale se clăteşte gura cu soluţia diluată, obţinută prin adăugarea a 1-2 linguriţe de tinctură la 100 ml de apă (1/2 de pahar);

– pentru reducerea transpiraţiei abundente se fac spălături locale cu soluţia diluată, obţinută prin adăugarea a 1-2 linguriţe de tinctură la 100 ml de apă (jumătate de pahar).

Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 40% vol., salvie  (Salvia officinalis), părţi aeriene, 27%.

Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă