TINCTURĂ DE ŢELINĂ

Denumire științifică: Apium graveolens
Producător: DaciaPlant

TINCTURA DE ŢELINĂ este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din rădăcina proaspătă a plantei Apium graveolens.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE  ŢELINĂ:

Ţelina face parte din familia Apiaceae, fiind o plantă legumicolă care poate atinge înălţimi de până la 1 m. Cunoscută şi utilizată încă din antichitate, era cultivată de către vechii greci şi egipteni în scop alimentar şi terapeutic. Unii dintre cei mai vestiţi medici ai antichităţii, cum ar fi Dioscoride şi Plinius cel Bătrân, recomandau planta în diferite tipuri de afecţiuni. În medicina tradiţională ţelina se întrebuinţa în impotenţă, frigiditate şi amenoree. Răspândită pe toate continentele, ţelina este o plantă care poate rezista până la temperaturi de aproape 0 grade Celsius. Se mai numeşte celer, celină, selăr, achiu, ţalăr, sălină etc.

Actiuni

MAJORE
INTERN:

Produce stimularea funcţiei sexuale, afrodisiacă, tonică asupra sistemului nervos central, glandelor suprarenale şi gonadelor, emenagogă, galactogogă, ocitocică.

ALTE ACŢIUNI
INTERN:

Drenoare hepatică, stomahică, diuretică, diaforetică, depurativă, carminativă, antiseptică, hipoglicemiantă şi hipotensoare uşoară, antipiretică şi slab vermifugă.

EXTERN:

Cicatrizantă, ajută la refacerea pigmentaţiei normale a pielii (administrată atât în uz intern, cât şi în uz extern).

Contribuie la

INTERN:

– normalizarea activităţii secretorii a glandelor sexuale atât la bărbaţi, cât şi la femei

– eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp

– funcţionarea normală a digestiei

– creşterea poftei de mâncare

– îmbunătăţirea stării generale şi rezistenţei organismului

– refacerea organismului după boală

– protejarea organismului împotriva stresului.

EXTERN:

Contribuie la menţinerea sănătăţii pielii.

Indicatii

MAJORE
INTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: impotenţă, frigiditate, amenoree, hipomenoree, sindrom premenstrual.

ALTE INDICAŢII:
INTERN:
Se utilizează ca adjuvant în: edeme, gută, astenie, convalescenţă, surmenaj, stres, anorexie, digestie lentă, meteorism (balonare), colecistite, diabet zaharat, obezitate, febră intermitentă, vitiligo (pigmentare anormală a pielii).

EXTERN:
Se utilizează ca adjuvant în: răni superficiale, vitiligo.

Precautii

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Contraindicatii

Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.

Alergie la ţelină, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

INTERN:
Adulţi: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:

Pentru menţinerea sănătăţii pielii se fac badijonări locale cu tinctură sau cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100 ml de apă), în funcţie de sensibilitatea acesteia.

Ingrediente: apă purificată; alcool etilic 40% vol.; ţelină (Apium graveolens) – rădăcină (44%).

Raport plantă/alcool etilic – 1:2

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal