GLICEMONORM (Tinctura)

GLICEMONORM este un  produs natural recomandat pentru menţinerea concentraţiei normale a glucozei în sânge.

DESPRE DIABETUL ZAHARAT:

Diabetul zaharat este una dintre cele mai frecvente afecţiuni endocrine, factorii declanşatori care determină apariţia acesteia fiind: predispoziţia ereditară, alimentaţia excesivă (în special excesul de dulciuri), şocurile emoţionale, stresul etc. Boala se datorează secreţiei insuficiente de insulină la nivelul pancreasului, ceea ce conduce la creşterea glicemiei (nivelul de glucoză din sânge) peste limitele normale. Cele mai frecvente tipuri de diabet zaharat sunt: diabet zaharat de tip 1 sau insulino-dependent şi diabet zaharat de tip 2 sau noninsulino-dependent. Controlul glicemiei reprezintă unul din cei mai importanţi factori de evaluare ai afecţiunii, pentru menţinerea stării de sănătate fiind necesară aducerea glicemiei la valorile normale. În general, complicaţiile diabetului zaharat afectează diferite organe (ochii, rinichii, sistemul nervos, vasele sanguine), ceea ce conduce la apariţia retinopatiei diabetice, insuficienţei renale, polineuropatiei diabetice sau arteritei diabetice, care evoluează cu gangrenă şi amputare de membre. Pentru menţinerea glicemiei în limite normale este necesară respectarea strictă a regimului alimentar şi administrarea de medicamente şi/sau produse naturale cu acţiune hipoglicemiantă şi de stimulare a secreţiei pancreatice de insulină.

Actiuni

MAJORE:

Hipoglicemiant, scade gluconeogeneza hepatică, creşte sinteza hepatică a glicogenului, creşte secreţia de insulină, îmbunătăţeşte absorbţia şi utilizarea glucozei la nivel celular, creşte oxidarea periferică a glucozei la nivelul eritrocitelor şi a celulelor ţesutului adipos, inhibă absorbţia intestinală a glucidelor reducând glicemia postprandială, produce regenerarea celulelor β-pancreatice şi îmbunătăţeşte funcţia pancreatică.

ALTE ACŢIUNI:

Hipolipemiant, hipocolesterolemiant, antioxidant, imunomodulator, antimicrobian, capilaro- şi vasoprotector, antiagregant-plachetar, diuretic, antitumoral.

Contribuie la

– menţinerea concentraţiei normale a glucozei în sânge

– funcţionarea normală a pancreasului endocrin

– protejarea organismului împotriva stresului oxidativ.

Indicatii

MAJORE:

Se utilizează ca adjuvant în: hiperglicemie, diabet zaharat de tip II, diabet zaharat de tip I, complicaţii ale diabetului zaharat (retinopatie diabetică, insuficienţă renală, polineuropatie diabetică, arterită diabetică).

ALTE INDICAŢII:
Se utilizează ca adjuvant în: dislipidemii (hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie) şi obezitate.

Contraindicatii

Din cauza conţinutului în alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare. Persoane cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază, alergie la oricare dintre componentele produsului, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 200ml

Administrare:

INTERN:

Adulţi: câte o linguriţă de soluţie diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii şi tineri sub 18 ani: cu recomandarea medicului.

Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 30% vol., glicerină, afin (Vacciniummyrtillus) – suc din fructe (30%), afin (Vacciniummyrtillus)- frunze (5%), castravete-amar (Momordicacharantia) – extract din fructe (5%), gudmar (Gymnemasylvestre)– extract din frunze (5%), mlădiţe de dud (Morus alba) (2%), muguri de nuc (Juglans regia) (2%).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere