GHIMBIR (Comprimate)

GHIMBIR este un supliment alimentar care vă ajută să aveţi un proces normal de digestie şi să savuraţi fără griji mâncărurile preferate.

SCURT ISTORIC:

Originar din Asia tropicală, ghimbirul este o plantă cunoscută şi utilizată de peste 3000 de ani. În medicina tradiţională chineză, indiană şi japoneză, rizomii de ghimbir se întrebuinţează datorită efectului încălzitor pentru creşterea capacităţii digestive, în stări de balonare, greaţă, vomă, precum şi în afecţiuni respiratorii caracterizate de amplificarea calităţii de rece (astm bronşic, sinuzită etc). Ghimbirul a fost adus din India de către negustorii arabi, care îl comercializau în Grecia Antică şi Imperiul Roman. După căderea acestuia,  ghimbirul a dispărut din Europa, pentru a fi reintrodus de-abia în secolul al XI-lea. Primul tratat  medical care descrie aceasta plantă a fost scris în secolul al XIII-lea de către doctorul Rhiwallow şi cei trei fii ai săi, la ordinul prinţului de South Wales. Regina Elisabeta I era o mare iubitoare de ghimbir, ea consumând pentru prima dată turtă dulce cu ghimbir, aliment care a devenit tradiţional cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. În Africa, planta a fost introdusă  în secolul al XV-lea, ea fiind utilizată de băştinaşi în cazurile de malarie şi febră galbenă. În prezent ghimbirul  este cultivat în ţările tropicale din întreaga lume.

Actiuni:

Contribuie la:

• funcţionarea normală a digestiei

• reducerea flatulenţei după consumul de alimente

• reducerea disconfortului asociat răului de mişcare

• menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge

• creşterea poftei de mâncare

• buna funcţionare a circulaţiei periferice

• menţinerea în limite normale a greutăţii corporale

• protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ

• menţinerea flexibilităţii normale a articulaţiilor.

Contribuie la:

– funcţionarea normală a digestiei

– reducerea flatulenţei după consumul de alimente

– reducerea disconfortului asociat răului de mişcare

– menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge

– creşterea poftei de mâncare

– buna funcţionare a circulaţiei periferice

– menţinerea în limite normale a greutăţii corporale

– protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ

– menţinerea flexibilităţii normale a articulaţiilor.

Contraindicatii:

Ulcer gastro-duodenal, gastrite hiperacide, duodenite, sarcină, alăptare, alergie la oricare dintre ingeredientele produsului.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare:

Adulţi şi tineri peste 14 ani: câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, în timpul mesei.

Copii între 7 şi 13 ani: câte ½ de comprimat de 3 ori pe zi, în timpul mesei.

Comprimatele se înghit cu apă, întregi sau se sfărâmă în gură. În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două. Pentru o absorbţie mai rapidă şi integrală, comprimatele pot fi administrate sublingual.

Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină; ghimbir (Zingiber officinale) – pulbere din rădăcină (400 mg); dioxid de siliciu coloidal; stearat de magneziu; ulei esenţial de mentă (Mentha piperita) (0,5 mg); ulei esenţial de roiniţă (Mellisa officinalis) (0,5 mg).

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
5 prieteni toxici de care n-ai nevoie în viața ta: pastila de psiho