Fructe de ienupar (Ceai)

Denumire științifică: Juniperus communis L.
Producător: Fares

Contribuie la buna functionare a rinichilor si vezicii urinare.
Sustine o digestie sănătoasă.
Contribuie la funcţionarea normală a plamânilor.

În mod tradiţional, ceaiul de ienupăr se foloseşte ca diuretic şi antiseptic în afecţiuni urinare.

Ingrediente: fructele arbustului Juniperus communis L., fam. Cupressaceae, conţin ulei volatil, zaharuri, substanţe amare, glicozide flavonice, taninuri.

Efect
Diuretic, sudorific, depurativ, dezinfectant al căilor urinare, digestive şi respiratorii, stomahic (stimulează secreţia sucurilor gastrointestinale), carminativ (ajută eliminarea gazelor intestinale).

Întrebuinţari principale
Cistite, uretrite, litiază urinară, colici renale.

Alte întrebuinţari
Reumatism; gută; dispepsii; balonări; bronşite.

Contraindicaţii
Sarcină, afecţiuni renale severe.

Precauţii: utilizarea îndelungată sau supradozarea poate afecta rinichii.

Preparare:
Se prepară infuzie din 1 linguriţă fructe mărunţite la o cană cu apă.

Întrebuinţare
Se beau 1-2 cănă cu ceai pe zi; cura nu va dura mai mult de 4 săptămâni, decât cu avizul medicului.

Prezentare: cutie a 50 g

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: