DERMOGENT (Tinctura)

DERMOGENT este o soluţie hidroalcoolică de uz extern recomandată pentru menţinerea sănătăţii pielii şi mucoaselor.

DESPRE PIELE:

Pielea este cel mai mare organ al corpului, la adulţi având o suprafaţă de 1,5-2 m2.

În organism pielea îndeplineşte numeroase  roluri:

-barieră de protecţia împotriva microbilor, agenţilor fizici şi chimici

-eliminarea toxinelor din organism, prin intermediul glandelor sudoripare

– procesul de termoreglare

-apărarea organismului de razele ultraviolete etc.

În prezent se cunosc peste 2000 de afecţiuni cutanate, cele mai frecvente fiind: infecţiile bacteriene, micotice, virale, acneea, psoriazisul, afecţiunile degenerative, vitiligo etc.

Factorii care determină apariţia diverselor tipuri de afecţiuni cutanate sunt: influenţa mediului, dieta alimentară, ereditatea, dereglările hormonale, stresul, unele medicamente, imunitatea scăzută etc.

Actiuni

Antibacterian, antimicotic, cicatrizant, epitelizant, antiinflamator, uşor hemostatic, tonic capilar.

Contribuie la

– reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii

– menţinerea sănătăţii cavităţii bucale şi faringelui

– reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale, mucoasei anale şi vaginale.

Indicatii

Se utilizează ca adjuvant în: răni superficiale (tăieturi, zgârieturi, împunsături), plăgi infectate, eczeme, micoze cutanate, dermatoze, psoriazis, arsuri uşoare (de gradul I), acnee, erupţii cutanate, afecţiuni ale cavităţii bucale şi faringelui (afte, gingivite, stomatite, faringite), hemoroizi, prurit vulvar, înţepături de insecte.

Precautii

Se utilizează cu prudenţă la copii mici.

Contraindicatii

Alergie la propolis sau la oricare dintre componentele produsului.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

EXTERN:

-pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac badijonări locale cu tinctură sau cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100ml de apă), în funcţie de sensibilitatea pielii

-pentru menţinerea sănătăţii cavităţii bucale şi faringelui se fac spălături locale sau gargară cu soluţia diluată, obţinută prin adăugarea a 1-2 linguriţe de tinctură la 100 ml de apă (1/2 de pahar)

-pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se aplică local sub formă de comprese cu soluţia diluată, obţinută în modul următor: se pune tinctura într-un vas deschis şi se lasă până se evaporă ½ din cantitatea de alcool, după care se amestecă în proporţii egale cu apă

-pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul mucoasei vaginale se fac spălături locale cu soluţia diluată, obţinută prin adăugarea a 1-2 linguri de tinctură la 500 ml de apă.

Ingrediente:

Alcool etilic 80% vol.; apă purificată;  rostopască (Chelidoniummajus) – părţi aeriene (25%); tătăneasă (Symphytumofficinale) – rădăcină (25%); coada-şoricelului (Achilleamillefolium) – părţi aeriene (20%); propolis (20%); muşeţel (Matricariachamomilla) –  flori (10%).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.