Comprilax (comprimate)

Prezentare

Cutie plianta continand 4 blistere (10 comprimate / blister).

Principii active

Un comprimat oblong contine 140 mg pulbere din frunze de senna (Cassia angustifolia folium), 245 mg pulbere din frunze de aloe (Aloe arborescens folium), 101,5 mg extract din prune uscate (Prunus domestica), 70 mg pulbere topinambur (Helianthus tuberosus tuber), 3,50 mg ulei volatil de rozmarin (Rosmarini aetheroleum), 3,50 mg ulei volatil de cimbru (Thymi aetheroleum) si excipienti (carbonat de calciu, oxid de magneziu, polivinilpirolidona K30, talc, aerosil) pana la 700 mg

Indicatii

– produs natural cu actiune de reechilibrare a tranzitului intestinal si laxativa complexa – prin marirea volumului si consistentei scaunului, prin cresterea de fluide si electroliti intestinali, de stimulare a peristaltismului intestinal si a sistemului hepato-biliar, de normalizare a florei intestinale prin dezvoltarea selectiva a florei utile la nivelul colonului si favorizarea eliminarii toxinelor din organism.
– asigura un aport bogat de nutrienti si substante bioactive necesar pentru echilibrarea dietei in tranzitul intestinal alterat, de lunga durata, generat de lipsa unei diete echilibrate (bogata in fibre vegetale, fermenti, saruri minerale, apa etc), consum insuficient de lichide si administrare a anumitor medicamente cu efect constipant, ceea ce duce la tulburari ale motilitatii intestinale si la instalarea constipatiei cronice (eliminare de scaune putin abundente si rare);
– in constipatii ocazionale determinate de stres, stari emotionale, inhibitii de natura psihica, dietele de slabire, de obicei, foarte sarace in fibre alimentare; amelioreaza spasmul sfincterian anal in fisuri anale dureroase, hemoroizi, etc; ajuta la eliminarea toxinelor acumulate, cu consecinte grave locale (asupra intestinului gros) si generale asupra organismului.

Actiuni

Produsul este bine tolerat, fara contraindicatii semnalate pana acum la dozele si ritmul de administrare recomandate .
In sarcina, la copii pana la 12 ani, colita ulceroasa, boala Crohn, stenoza intestinala, sangerari rectale de cauza necunoscuta este necesara recomandarea medicului.

Conditii de pastrare

Conditii de pastrare: A se pastra la temperaturi sub 25°C, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original !
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic !
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici !
Produsul NU contine lactoza.

Administrare

Adulti: cate 2-4 comprimate pe zi, in 2 reprize, din care una seara, la 1-2 ore dupa mese, cu 1-2 pahare de apa sau ceai, timp de 14 zile sau in etape de 5 – 6 zile pana la restabilirea tranzitului normal.
Copii peste 12 ani: cate 2 comprimate pe zi, in 2 reprize, din care una seara, la 1-2 ore dupa mese, cu un pahar de apa sau ceai, timp de 10 zile sau in etape de 5 – 6 zile pana la restabilirea tranzitului normal sau dupa recomandarea medicului.
Nu creeaza dependenta, nu irita colonul si nu produce dezechilibre hidroelectrolitice.
Produsul este un supliment alimentar care nu inlocuieste un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being