Ceai ecologic de Roinita

Prezentare

Ceaiurile ecologice marca HOFIGAL sunt obtinute din plante ecologice ce provin din culturi proprii realizate conform normelor agriculturii ecologice.
Acestea au fost inspectate si certificate de SUOLO e SALUTE s.r.l. cod RO-ECO 003.
In acest fel, S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A. garanteaza ca: inainte de insamantare terenul pe care s-au cultivat plantele a fost supus unui plan de conversie de la agricultura conventionala la agricultura ecologica de minimum 2 ani, semintele folosite sunt certificate ca provenind de la plante ecologice, produsul provine dintr-un mod de productie ce exclude utilizarea produselor chimice de sinteza (pesticide, fungicide, ierbicide, ingrasaminte), iar culturile ecologice au fost certificate in urma inspectiilor organismelor acreditate.

Principii active

Produsul contine pulbere obtinuta din frunze de roinita (Melissae folium) certificata ecologic, ambalata in plicuri x 1,00 g
Continutul ridicat de uleiuri volatile (citral, citronelol, citronelal, geraniol, linalol) confera ceaiului ecologic de roinita o actiune relaxanta, sedativa asupra sistemului nervos central; antispastica, carminativ-stomahica, coleretica, antibacteriana si antivirala; fiind bogat in principii amare se poate folosi si ca tonic aperitiv.

Indicatii

Se recomanda ca supliment alimentar pentru imbunatatirea regimului igieno-dietetic in tulburari functionale pe fond nervos ale tractului gastro-intestinal, remediu eficient in nevrozele cardiace, stari depresiv-anxioase (restabileste echilibrul emotional), insomnie, migrene; este eficient in tulburari digestive (in special la copii), colici abdominale, spasme, dischinezie biliara, colite cronice, varsaturi de diverse cauze cu deosebire in sarcina, in procese infectioase acute ale cailor respiratorii superioare, stari gripale, herpes recidivant; se poate folosi seara pentru a favoriza instalarea unui somn linistit.

Administrare

Ceaiul ecologic de roinita se prepara din 1 – 2 plicuri x 1 la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 5 -10 minute. Infuzia se consuma neindulcita, calduta sau rece, de 3-4 ori pe zi intre mese.
In tulburari cardiace cu substrat nervos se consuma 2-3 cani pe zi care se beau incet si fractionat in mai multe reprize.
In starile anxioase si insomnie se beau 2-3 cani pe zi, din care o cana obligatoriu seara, cu o jumatate de ora inainte de culcare, in cure prelungite.
In timpul sarcinii, ceaiul de roinita se foloseste limitat, cu prudenta si numai la recomandarea medicului.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal