Capsule Diuresept U68

Susţine şi menţine buna funcţionare a aparatului urinar

Ingrediente/capsulă

-extract de fructe de merişor (Vitis idaeae fructus) standardizat în min. 30% proantocianidine 147 mg

-fructe de afin (Myrtilli fructus)

-extract de frunze de măslin (Olivae folium) standardizat în min. 10% oleuropeină

-muguri de plop (Populi gemmae)

-călţunaşi (Tropaeoli herba) 49 mg

-cuişoare (Caryophylli flos)

-fructe de ienupăr (Juniperi fructus).


Fructele de merişor sunt foarte bune antiseptice urinare (prin acid benzoic, lignani si flavonoide) şi diuretice (prin flavone şi saponine). De asemenea, au proprietăţi antiinflamatoare, astringente, hemostatice şi antioxidante. Oamenii de ştiinţă din Finlanda au verificat efectul antimicrobian al fructelor de merişor în infectiile urinare cauzate de Escherichia Coli, constatând capacitatea sa de prevenire a recidivelor pe termen lung.

Afinele conţin substanţe cu proprietăţi antibiotice şi antiinflamatoare numite proantocianidine. Acestea actionează asupra bacililor Coli, împiedicând aderarea lor la mucoasa vezicii urinare, eliminandu-le din organism. În plus acidifiază urina, creeand un mediu nefavorafil dezvoltării germenilor patogeni.

Muguri de plop sunt numiţi şi propolisul vegetal. Prin analize chimice de specialitate s-a arătat că exista 5 substanţe prezente în acelaşi timp în propolis ca şi în mugurii de plop dintre care 3 au proprietăţi antibiotice şi antifungice. Mugurii de plop mai conţin şi derivaţi ai saligenolului care îi conferă puternice proprietăţi anti-inflammatorii, analgezice, antifebrile, sudorifice.

Calţunasii, cunoscuţi şi cu denumirea de „condurul doamnei” se cultivă atât ca planta ornamentală cât şi ca plantă medicinală. Frunzele şi florile au gust piperat şi se folosesc crude în salate. Întreaga plantă are efect antibacterian (faţă de germeni gram pozitivi şi gram negativi) şi antifungic fiind eficientă în inflamaţiile urogenitale, mai ales de cauză infecţioasă. Are şi acţiune depurativă, diuretică, laxativă şi expectorantă. Planta este recomandată intern în tratamentul bolilor genito-urinare, infecţiilor respiratorii, bolilor pielii.

Cuişoarele, originare din Indonezia, îşi trag denumirea de la forma mugurilor florali care se aseamănă cu nişte cuie mici. Sunt utilizate, în special pentru conţinutul în ulei esenţial care are proprietăţi antibacteriene cu spectru larg (pe bacterii gram pozitiv şi gram negativ), antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispastice, carminative, anti-nevralgice, anestezice locale şi anticoagulante.

Fructele de ienupăr sunt recunoscute pentru tratarea infecţiilor, în special ale tractului urinar (vezica urinară, rinichi şi prostată). Proprietăţile lor diuretice şi antiseptice ajută la eliminarea deşeurilor şi a toxinelor acide din organism, stimulând lupta organismului împotriva infecţiilor bacteriene.

Frunze de măslin sunt confirmate ştiinţific prin numeroase studii ca având efect antibiotic natural cu spectru larg. S-a evidenţiat eficienţa lor asupra germenilor frecvent întâlniţi în infecţiile urinare (Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Enterobacter, stafilococi, streptococi, pseudomonas, enterococi).

Efect

-antibiotic

-dezinfectant şi antiinflamator urinar

-diuretic

Recomandări
-infecţii ale tractului urinar: cistită, uretrită, pielonefrită

Contraindicaţii
Nu se recomandă copiilor sub 6ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate) şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcină şi alăptare
Femeile însărcinate şi mamele care alăptează pot lua câte1 comprimat de 3 ori pe zi timp de 4-5 zile sau la nevoie. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

Efecte secundare şi interacţiuni
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.

La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Întrebuinţări
1 capsulă de 3 ori pe zi, la 2 ore după masă.

În formele acute se administrează câte 2 capsule de 3 ori pe zi.

Durata unei cure este de 14-30 zile, sau conform recomandării medicului. Cura se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.

Prezentare: 30 capsule a 490 mg

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal