TINCTURĂ DE TĂTĂNEASĂ

Denumire științifică: Symphytum officinale
Producător: DaciaPlant

TINCTURA DE TĂTĂNEASĂ este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din rădăcina plantei Symphytum officinale.
Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.
În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE  TĂTĂNEASĂ:

Tătăneasa face parte din familia Boraginaceae, fiind o plantă înăltuţă, cu frunze ovat-lanceolate şi flori de formă tubulară şi culoare violacee. Creşte la marginea apelor stătătoare, în zăvoaie, în lunci, în locuri mlăştinoase, la marginea culturilor, în luminişuri şi locuri cu umiditate ridicată. În antichitate planta era utilizată pentru oprirea sângerărilor şi vindecarea fracturilor şi a rănilor. Se mai numeşte barba-tatei, buruiana-lui-Tatin, iarbă-întăritoare, mierea-ursului, rădăcină-neagră etc.

Actiuni

Cicatrizantă, antiinflamatoare, emolientă, hemostatică, antipruriginosă.

Contribuie la

EXTERN:

Eiminarea disconfortului care apare la nivelul:

– articulaţiilor, tendoanelor şi ligamentelor

– pielii

– venelor hemoroidale şi mucoasei anale.

Indicatii

EXTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: contuzii, entorse, luxaţii, fracturi, tendinite, artrite, reumatism, hemoroizi, eczeme, ulcere de gambă.

Precautii

Nu se aplică pe răni deschise.

Nu se administrează în uz intern.

Contraindicatii

Alergie la tătăneasă.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

EXTERN:

– pentru la eliminarea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, tendoanelor şi ligamentelor se aplică sub formă de comprese cu tinctură, care se menţin la locul afectat minim 2 ore. Înaintea administrării produsului se recomandă ca, persoanele care au o piele sensibilă, să aplice o  cremă cu extract de plante, argilă sau răşină;

– pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac badijonări locale cu tinctură sau cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100 ml de apă), în funcţie de sensibilitatea acesteia;

– pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se aplică local sub formă de comprese sau badijonaj cu soluţia diluată, obţinută în modul următor: se pune tinctura într-un vas deschis şi se lasă până se evaporă ½ din cantitatea de alcool, după care se amestecă în proporţii egale cu apă.

Ingrediente: alcool etilic 80% vol., apă purificată, tătăneasă (Symphytum officinale) – rădăcini (20%).

Raport plantă/alcool etilic – 1:5

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?