Ceai de TĂTĂNEASĂ

Denumire științifică: Symphytum officinale
Producător: DaciaPlant

Tătăneasa face parte din familia Boraginaceae, fiind o plantă înăltuţă, cu frunze ovat-lanceolate şi flori de formă tubulară şi culoare violacee. Creşte la marginea apelor stătătoare, în zăvoaie, lunci, locuri mlăştinoase, la marginea culturilor, în luminişuri şi locuri cu umiditate ridicată. Cunoscută încă din antichitate datorită proprietăţilor terapeutice, era utilizată ca remediu pentru oprirea sângerărilor şi pentru vindecarea fracturilor şi a rănilor. Se mai numeşte barba-tatei, buruiana lui Tatin, iarbă întăritoare, mierea-ursului, rădăcină neagră, etc.

Actiuni

Cicatrizant, antiinflamator, emolient, hemostatic.

Contribuie la

Contribuie la eliminarea disconfortului care apare la nivelul:

– articulaţiilor, tendoanelor şi ligamentelor

– pielii

– venelor hemoroidale şi mucoasei anale.

Indicatii

EXTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: contuzii, entorse, luxaţii, fracturi, tendinite, artrite, reumatism, hemoroizi, eczeme, plăgi.

Contraindicatii

Alergie la tătăneasă.

Forma de prezentare: 50 g

Administrare:

Se administrează local sub formă de cataplasme, care se obţin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată (pulberea se obţine prin măcinarea plantei cu o râşniţă electrică) se amestecă cu apă caldă astfel încât să formeze o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament ocluziv, care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.

Ingrediente:

Tătăneasă (Symphytum officinale), rădăcini.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal