Ceai de COADA ŞORICELULUI

Denumire științifică: Achillea millefolium
Producător: DaciaPlant

Coada şoricelului face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu frunze penate, păroase şi flori albe sau trandafirii. Numele ştiinţific al plantei Achillea provine de la Ahile, eroul legendar al războiului troian, care folosea coada şoricelului pentru a vindeca rănile soldaţilor săi. Planta creşte în toate zonele, de la câmpie până la regiunile subalpine. O întâlnim la marginea pădurilor, a drumurilor, în fâneţe, poieni, soluri nisipoase, în locuri însorite sau umbrite. Se mai numeşte brădăţel, coada-şoarecii, crestăţea, iarba-oilor, iarbă strănutătoare, sorocină, şorecie, etc.

Actiuni:

INTERN: tonic digestiv, stomahic, antiinflamator, calmant, antispastic, hemostatic, bactericid, antipruriginos, cicatrizant, imunomodulator.

EXTERN: antiinflamator, cicatrizant, hemostatic, antimicrobian, antipruriginos.

Contribuie la:

INTERN:

– funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:
      – îmbunătăţirea digestiei
      – creşterea poftei de mâncare
      – creşterea capacităţii de eliminare a bilei în duoden

– reducerea spasmelor şi a riscului de contaminare bacteriană care pot apărea la nivelul căilor biliare şi tractului intestinal

– reducerea riscului de sângerare

– protejarea mucoasei gastrice.

EXTERN:

– favorizarea regenerării pielii

– reducerea riscului de sângerare

– eliminarea disconfortului care apare la nivelul mucoasei vaginale

– reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale.

Indicatii:

INTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: anorexie, sindrom dispeptic, pentru stimularea funcţiei hepatice şi digestive, diskinezii biliare, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), colite, enterocolite, ulcer gastric si duodenal, gastrită hiperacidă, meteorism (balonare), epistaxis, hemoragii interne, metroragii, hemoroizi, dureri menstruale, metroanexită, cistită.

EXTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: plăgi, arsuri uşoare (de gradul I), hemoroizi sângerânzi, leziuni ano-rectale, epistaxis, ulcer varicos, prurit vulvar, înţepături de insecte.

Precautii:

Se utilizează cu prudenţă la pacienţii cu fotosensibilitate.

EFECTE ADVERSE: poate produce alergii cutanate.

Contraindicatii:

Sarcină, alăptare, alergie la coada şoricelului.

Forma de prezentare: 50 g

Administrare:

INTERN:

pulbere – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.

macerat la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 2-3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.

infuzie – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol.  Se administrează 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese.

EXTERN:

– pentru favorizarea regenerării pielii şi reducerea riscului de sângerare se fac badijonări sau spălături locale cu maceratul sau cu infuzia de plantă

– pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul mucoasei vaginale se fac spălături locale cu maceratul sau cu infuzia de plantă

– pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se fac spălături locale sau băi de şezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul obţinute din plantă.

Ingrediente:

Coada-şoricelului (Achillea millefolium), părţi aeriene.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?