O fetiță de 13 ani a infectat cu COVID-19 11 membri din familie. Testul i-a ieșit negativ

După ce a fost testată negativ cu COVID-19, o fetiță de 13 ani a infectat 11 membri ai familiei cu noul coronavirus.
  • Publicat:
  • Actualizat:
O fetiță de 13 ani a infectat cu COVID-19 11 membri din familie. Testul i-a ieșit negativ
O fetiță de 13 ani a infectat cu COVID-19 11 membri din familie. Testul i-a ieșit negativ

O fetiță de 13 ani a infectat 11 membri ai familiei, din patru state, după ce i-a expus la virusul COVID-19 în urma unei vacanțe de familie, informează Centrul de Prevenție și Control al Bolilor.

Raportul scris de CDC explică modul în care fetița de 13 ani și-a expus familia la virusul COVID-19 în luna iunie. La patru zile de când a intrat în contact cu virusul, copila a fost testată, nu prezenta simptome, iar rezultatul a fost unul negativ, motiv pentru care s-a întors acasă. Două zile mai târziu, fetița s-a confruntat cu congestie nazală, acesta fiind singurul ei simptom. Tot în aceeași zi, a călătorit alături de părinții și cei doi frați ai ei la o întâlnire de familie cu alți 15 membri. În total, au fost un grup de 20 de membri cu vârste cuprinse între 9 și 72 de ani.

14 membri, inclusiv cea mică, au locuit sub același acoperiș pe o perioadă de 8-25 de zile, perioadă în care nu au păstrat distanța și nu au purtat măști de protecție. Cu alte două ocazii, alți șase membri i-au vizitat în tot acest timp, au practicat distanțarea socială petrecând mai mult timp afară, dar nu au purtat măști de protecție.

Dintre cei 14 membri care au locuit în aceeași casă în timpul vacanței, 12 dintre ei s-au confruntat cu simptome și au fost testați pozitiv de noul coronavirus. Două dintre aceste persoane au primit îngrijiri medicale- una dintre ele a fost spitalizată, iat cealaltă a ajuns la urgențe pentru simptome respiratorii. Din fericire, ambele s-au recuperat.

Alte cazuri similare

Nu este prima oară când se întâmplă ca în urma unei întâlniri de familie sau prieteni să se ajungă la răspândirea virusului în masă. Tot în luna iunie, 18 membri ai unei familii din Texas au fost testați pozitiv cu COVID-19 după ce au mers la o petrecere surpriză ”pentru câteva ore”. Similar, un grup de 16 prieteni au fost testați pozitiv după ce au petrecut o noapte într-un pub, în Florida, tot în luna iunie.

CDC menționează că adolescenții și copiii pot răspândi virusul membrilor familiei, chiar dacă simptomele lor sunt ușoare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân