Lasagna cu cotlet haiducesc

Pentru că în bucătărie poți jongla extraordinar de mult cu ingredientele, iată o rețetă reinterpretată de lasagna cu cotlet haiducesc Matache Măcelaru'.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Lasagna cu cotlet haiducesc
Foto: envato

Poate te-ai plictisti de rețeta clasică de lasagna, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la preparatul tău favorit. Pentru că în bucătărie poți jongla extraordinar de mult cu ingredientele, iată o rețetă reinterpretată de lasagna cu cotlet haiducesc Matache Măcelaru’.

Lasagna rețetă cu cotlet haiducesc

Ingrediente pentru sos béchamel

  • 75ml unt topit
  • 40g făină
  • 1L lapte
  • un vârf de sare
  • 3g piper
  • 3g nucșoară măcinată

Ingrediente pentru lasagna

Mod de preparare pentru lasagna rețeta cu cotlet haiducesc

Pentru sosul béchamel, lasă untul la topit la foc mic într-o tigaie, adaugă făina și amestecă pentru a se omogeniza. Continuă să amesteci timp de 2-3 minute. Treptat, adaugă laptele și amestecă, apoi când începe să fiarbă compoziția lasă focul mai mic și amestecă frecvent pentru 10 minute. Adaugă sare, piper și nucșoară.

Pentru lasagna, lasă cuptorul la preîncălzit la 190°C. Pune uleiul la încins într-o tigaie mare și las-o la foc mediu. Adaugă spanacul și sarea și amestecă ocazional pentru 2-3 minute. Îndepărtează excesul de lichid și lasă spanacul deoparte. Adaugă o parte din sosul béchamel în tava de gătit, adaugă câteva straturi de foi pentru lasagna, o parte din spanac, brânza Gruyere, cotletul haiducesc Matache Măcelaru’ și iar sos béchamel. La final, adaugă celelalte foi pentru lasagna și parmezan deasupra. Pune tava la cuptor timp de 30 de minute, acoperită cu folie de aluminiu, apoi las-o încă 30 de minute fără folie, până se rumenește. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân