Caută în:

Dr. Mircea Dediu, medic primar oncolog Sanador: sfaturi importante pentru pacienţii cu cancer în perioada pandemiei VIDEO

În perioada pandemiei de coronavirus, medicii subliniază importanţa menţinerii regulilor de igienă şi de protecţie pentru a preveni infectarea. Acestea trebuie respectate cu stricteţe atât de către persoanele sănătoase, dar şi de cele care au diverse afecţiuni şi probleme de sănătate.

Dacă ne referim la pacienţii cu cancer, aceştia au un risc triplu de infectare cu coronavirus faţă de persoanele sănătoase. Aceasta şi în contextul terapiilor oncologice care pot scădea imunitatea. În plus, formele infectării cu coronavirus pot fi mai grave la persoanele cu cancer.

Şi vârsta înaintată este un factor de risc pentru formele severe de infectare cu coronavirus. Pentru că majoritatea pacienţilor cu cancer au peste 65 de ani, respectarea regulilor de protecţie în aceste cazuri este vitală pentru a preveni o posibilă contractare a coronavirusului.

Astfel, pacienţii cu cancer trebuie să evite aglomeraţia şi să respecte distanţa socială de 2 m. De asemenea, trebuie să poarte măşti de protecţie şi să respecte igiena frecventă. Pacienţii oncologici trebuie să respecte regulile de protecţie împotriva virusului şi acasă pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus de la rudele asimptomatice.

În ceea ce priveşte tratamentele oncologice, medicii recomandă continuarea acestora şi în perioada pandemiei. În cazul evaluărilor de monitorizare post tratament oncologic, unele pot fi temporizate. Însă decizia o stabileşte medicul în funcţie de fiecare caz în parte.

În interviul video, dr. Mircea Dediu, medic primar oncolog, Şef Secţie Oncologie Medicală Sanador, trece în revistă tot ceea ce trebuie să ştie la ora actuală pacienţii cu cancer şi însoţitorii acestora. Cât despre testarea pentru coronavirus a persoanelor cu cancer, aceasta se face doar dacă există simptome de boală, dacă pacienţii au fost în zone cu focare sau au avut contact cu persoane infectate.

În plus, în cadrul Sanador, sunt disponibile consultaţiile online şi pentru pacienţii oncologici, iar medicii decid în funcţie de caz dacă e nevoie de vizita la specialist. Pentru mai multe informaţii despre consultaţiile online, accesaţi www.sanador.ro!
 

Citește și:
IRM 3T multiparametric – imagistică de top pentru depistarea timpurie a neoplaziilor
Chirurgia toracică, în prima linie contra cancerului pulmonar
Chirurgia toracică, în prima linie contra cancerului pulmonar


Lenjeriile și pernele, sursă de boli respiratorii. Cât de des să le schimbați ca să nu vă îmbolnăviți Doctorulzilei.ro Lenjeriile și pernele, sursă de boli respiratorii. Cât de des să le...
Medicii trag un semnal de alarmă! Dulciurile sunt nocive în lupta cu noul coronavirus Infoactual.ro Medicii trag un semnal de alarmă! Dulciurile sunt nocive în lupta cu...
Doi pui de rinocer au devenit principala atracție din SUA Animalzoo.ro Doi pui de rinocer au devenit principala atracție din SUA

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .