Dr. Eniko Reka Fejer: ce trebuie să ştie pacienţii cu cancer în perioada pandemiei de coronavirus INTERVIU VIDEO

Dr. Eniko Reka Fejer, medic specialist oncologie medicală în cadrul Centrului Oncologic Sanador explică ce trebuie să ştie pacienţii cu cancer în perioada pandemiei de coronavirus.
  • Publicat:

Conform cifrelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, peste 18 milioane de oameni din întreaga lume s-au îmbolnăvit de cancer în 2018. De altfel, se estimează că până în 2040, numărul pacienţilor cu tumori maligne ar putea ajunge până la 29,5 milioane la nivel global.

Printre factorii de risc pentru cancer se numără moştenirea genetică, fumatul, obezitatea, excesul de alcool, de carne roşie, cu alte cuvinte un stil de viaţă dezechilibrat. Pe lângă evitarea unor factori de risc, de mare folos în prevenţia multor cazuri grave de îmbolnăvire este şi respectarea programului de teste şi analize recomandate de medic, care pot pune în evidenţă un cancer în stadiu incipient.

Depistat cât mai la debut, cancerul poate fi tratat cu succes, iar medicina actuală oferă soluţii performante de terapie, disponibile şi în Centrul Oncologic Sanador.

Mulţi români beneficiază la ora actuală de tratamente oncologice cu ajutorul căror pot ţine bolile sub control. În această perioadă, pacienţii oncologi aflaţi în terapie, dar şi însoţitorii acestora trebuie să respecte cu stricteţe recomandările medicilor pentru a evita contaminarea cu coronavirus.

În interviul video, dr. Eniko Reka Fejer, medic specialist oncologie medicală în cadrul Centrului Oncologic Sanador, explică ce trebuie să ştie pacienţii cu cancer în perioada pandemiei şi de ce trebuie să evite să apeleze la automedicaţia care promite creşterea imunităţii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult