Caută în:

Dr. Eniko Reka Fejer: ce trebuie să ştie pacienţii cu cancer în perioada pandemiei de coronavirus INTERVIU VIDEO

Conform cifrelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, peste 18 milioane de oameni din întreaga lume s-au îmbolnăvit de cancer în 2018. De altfel, se estimează că până în 2040, numărul pacienţilor cu tumori maligne ar putea ajunge până la 29,5 milioane la nivel global.

Printre factorii de risc pentru cancer se numără moştenirea genetică, fumatul, obezitatea, excesul de alcool, de carne roşie, cu alte cuvinte un stil de viaţă dezechilibrat. Pe lângă evitarea unor factori de risc, de mare folos în prevenţia multor cazuri grave de îmbolnăvire este şi respectarea programului de teste şi analize recomandate de medic, care pot pune în evidenţă un cancer în stadiu incipient.

Depistat cât mai la debut, cancerul poate fi tratat cu succes, iar medicina actuală oferă soluţii performante de terapie, disponibile şi în Centrul Oncologic Sanador.

Mulţi români beneficiază la ora actuală de tratamente oncologice cu ajutorul căror pot ţine bolile sub control. În această perioadă, pacienţii oncologi aflaţi în terapie, dar şi însoţitorii acestora trebuie să respecte cu stricteţe recomandările medicilor pentru a evita contaminarea cu coronavirus.

În interviul video, dr. Eniko Reka Fejer, medic specialist oncologie medicală în cadrul Centrului Oncologic Sanador, explică ce trebuie să ştie pacienţii cu cancer în perioada pandemiei şi de ce trebuie să evite să apeleze la automedicaţia care promite creşterea imunităţii.

Citește și:
Dr. Daniela Opriş-Belinski: ce riscă pacienţii cu boli reumatice inflamatorii dacă se infectează cu coronavirus
Prof. dr. Florin Mihălţan: ce trebuie să ştie toţi fumătorii în contextul coronavirus
Dr. Simona Carniciu, diabetolog: sfaturi pentru pacienţii cu diabet în contextul coronavirus


Gastroenterolog: Nu ignora aceste semne! Ce boli grave pot ascunde durerile abdominale Doctorulzilei.ro Gastroenterolog: Nu ignora aceste semne! Ce boli grave pot ascunde durerile...
Nostradamus, previziuni 2020: Inceputul sfarsitului Infoactual.ro Nostradamus, previziuni 2020: Inceputul sfarsitului
De ce ne-a făcut Dumnezeu asemeni oilor? De ce nu au fost alese alte animale? Misterul a fost dezvăluit Animalzoo.ro De ce ne-a făcut Dumnezeu asemeni oilor? De ce nu au fost alese alte...

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .