Dr. Beatrice Anghel, Sanador: tratamentele de ultimă generație pentru cancerele ginecologice

Dr. Beatrice Anghel, medic specialist radioterapie în cadrul Sanador, explică pe larg tratamentele de ultimă generație disponibile pentru cancerele ginecologice.

Mergeți anual la medicul ginecolog pentru o evaluare! Astfel sună recomandarea tuturor medicilor de care ar trebui să țină cont toate femeile. Aceasta pentru că evaluarea periodică a sănătății aparatului genital poate salva vieți. Depistate în stadii incipiente, tumorile din sfera genitală pot fi abordate prin tratamente de ultimă generație.

Tratamente de ultimă generație în cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin este cel mai frecvent tip de cancer ginecologic întâlnit în rândul femeilor. Conform statisticilor furnizate de GLOBOCAN, aproape 570 de mii de femei s-au îmbolnăvit de cancer de col uterin în 2018. Acest tip de cancer se poate depista ușor în stadii incipente dacă femeile merg anual la ginecolog și fac testul Babeș-Papanicolau. Infecția cu HPV este unul dintre factorii de risc pentru cancerul de col.

În funcție de stadiu, cancerul de col uterin se poate trata prin chirurgie, radioterapie și chimioterapie. Brahiterapia este una dintre formele avansate de radioterapie recomandate în cancerul de col uterin. Brahiterapia se face cu succes şi în cadrul Centrului Oncologic Sanador din Bucureşti. Dr. Beatrice Anghel realizează procedurile de brahiterapie, ale cărei aplicații sunt descrise în interviul video.

Brahiterapia presupune iradierea internă a tumorilor și completează alte tratamente. Pe lângă cancerul de col uterin, brahiterapia ca parte a tratamentelor de ultimă generație se poate aplica și alte tipuri de cancere precum cel de prostată sau de vagin.

Cancerul ovarian și cel de endometru: ce e de făcut?

Dintre cancerele ginecologice, cancerul ovarian este unul dintre cele mai grave. Aceasta pentru că în cele mai multe cazuri, simptomele apar târziu, în stadii avansate. În cazul femeilor cu istoric de cancere ginecologice în familie, specialiștii recomandă vizita la oncologul genetician pentru a evalua riscul de cancer ovarian.

Cancerul de endometru apare frecvent la femeile cu vârsta peste 60 de ani. De aceea, acestea nu ar trebuie să renunțe să meargă la ginecolog, pentru un control anual, chiar dacă au intrat la menoupauză. În cancerele de endometru, tratamentele de ultimă generație folosesc  metodele chirurgicale pentru abordarea tumorilor, dar și brahiterapia.

Puteți afla mai multe informații despre tratamentele cancerelor ginecologice din interviul realizat cu dr. Beatrice Anghel, medic specialist radioterapie în cadrul Centrului Oncologic Sanador.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Beatrice Anghel - Medic specialist radioterapie
Beatrice Anghel este medic primar radioterapie în cadrul Spitalului Clinic SANADOR și a absolvit Facultatea de Medicină a Universității de Medicină Farmacie "Carol Davila" din București în 2011. După 3 ani petrecuți în rezidențiat la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", d-na ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist radioterapie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult