Medicamente în sarcină
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Metronidazolul este in principiu contraindicat in sarcina. Dar in orice situatie trebuie cantarite... citește

Cele mai
Caută în:

TOBRADEX® picături oftalmice, suspensie

Companie: S.A. Alcon-Couvreur N.V.,
Cuprins
Ce este Tobradex şi pentru ce este utilizat
Înainte de a utiliza Tobradex
CUM SE UTILIZEAZĂ TOBRADEX
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Tobradex
sus

Ce este Tobradex şi pentru ce este utilizat

Tobradex se utilizează pentru tratamentul inflamaţiei şi unei posibile infecţii oculare. Această inflamaţie poate fi provocată de o intervenţie chirurgicală oftalmologică, de o infecţie, de un corp străin care v-a pătruns în ochi sau de o altă agresiune la nivel ocular.
Tobradex este o combinaţie corticosteroid - medicament antiinfecţios. Corticosteroizii (dexametazona în acest caz) ajută la prevenirea sau la scăderea inflamaţiei la nivel ocular. Medicamentele antiinfecţioase (tobramicina în acest caz) sunt active împotriva multor microorganisme care pot infecta ochiul.
Tobradex se prezintă sub formă de lichid (o suspensie de culoare albă) ambalat într-un flacon picurător din LDPE conţinând 5 ml picături oftalmice, suspensie; flaconul este inclus într-o cutie din carton.

sus

Înainte de a utiliza Tobradex

Nu utilizaţi Tobradex…
- dacă sunteţi alergic la tobramicină şi/sau dexametazonă sau la oricare dintre excipienţi;
- dacă credeţi că aveţi o infecţie oculară. Numai medicul dumneavoastră poate decide care este tratamentul potrivit pentru tipul de infecţie de care suferiţi.

Utilizaţi cu grijă Tobradex…
- dacă aveţi valori mari ale presiunii intraoculare (glaucom). Cereţi sfatul medicului dumneavoastră;
- dacă constataţi apariţia de mâncărimi ale pleoapelor, edem, roşeaţă oculară, întrerupeţi administrarea şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră;
- utilizaţi acest medicament atât timp cât medicul v-a prescris să o faceţi. Dacă starea dumneavoastră se înrăutăţeşte sau persistă, adresaţi-vă medicului;
- dacă utilizaţi Tobradex pe o perioadă mai mare (peste 24 zile), puteţi deveni mai sensibil la alte infecţii oculare, iar rănile oculare se pot vindeca mai greu.
Dacă purtaţi lentile de contact moi, nu vă administraţi picăturile în timp ce purtaţi lentilele de contact. Aşteptaţi 15 minute după administrarea picăturilor înainte de a vă aplica din nou lentilele de contact. Un conservant din Tobradex (clorura de benzalconiu) poate produce decolorarea lentilelor de contact moi.
Totuşi, este important să ştiţi că nu este recomandată purtarea lentilelor de contact concomitent cu prezenţa unei infecţii oculare.
În timpul tratamentului cu acest medicament, medicul dumneavoastră vă poate solicita să vă prezentaţi periodic la cabinet pentru verificarea presiunii intraoculare. Urmaţi sfatul medicului dumneavoastră.
Utilizarea sigură a acestui medicament nu a fost demonstrată la copii cu vârsta mai mică de un an. Urmaţi întocmai recomandările medicului când administraţi acest produs la copii cu vârsta mai mare de un an.
Sarcina şi alăptarea
Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau al farmacistului înainte de a utiliza orice medicament.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Vederea se poate înceţoşa pentru o perioadă după administrarea Tobradex.
Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până la dispariţia acestor manifestări.
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent orice alte medicamente.
Nu uitaţi să menţionaţi medicamentele pe care le-aţi cumpărat fără prescripţie medicală.

sus

CUM SE UTILIZEAZĂ TOBRADEX

Utilizaţi întotdeauna Tobradex aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau al farmacistului.
Doza uzuală este una sau două picături în sacul/sacii conjunctival/conjunctivali al ochiului/ochilor afectat/afectaţi la intervale de 4 - 6 ore. Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp durează tratamentul.
Utilizaţi Tobradex numai ca picături pentru ochi

Cât Tobradex să vă administraţi
vezi pagina 3
1. Luaţi flaconul de Tobradex şi o oglindă.
2. Spălaţi-vă pe mâini.
3. Agitaţi energic flaconul.
4. Desfaceţi capacul prin răsucire.
5. Ţineţi flaconul între arătător şi degetul mare, cu picurătorul în jos (fig. 1)
6. Lăsaţi capul pe spate. Trageţi pleoapa în jos cu un deget curat, până când se formează un “buzunar” între pleoapă şi ochi. Picătura va cădea aici (vezi fig. 2)
7. Aduceţi picurătorul aproape de ochi. Vă puteţi ajuta şi de oglindă.
8. Nu atingeţi picurătorul de ochi, pleoape, suprafeţele învecinate sau alte suprafeţe. Aceasta ar putea infecta picăturile.
9. Apăsaţi uşor flaconul la bază cu degetul arătător astfel încât să eliberaţi o picătură de Tobradex o dată (vezi fig. 3).
10. După administrarea Tobradex, eliberaţi pleoapa inferioară, închideţi ochiul şi apăsaţi cu un deget colţul ochiului, lângă nas (vezi fig. 4). Aceasta ajută la împiedicarea trecerii Tobradex în restul corpului.
11. Dacă vă administraţi picături în ambii ochi, repetaţi aceste etape şi pentru celălalt ochi.
12. Imediat după utilizare puneţi capacul flaconului la loc şi înşurubaţi-l strâns.
13. Nu vă administraţi simultan Tobradex din mai multe flacoane.
Dacă o picătură nu ajunge în ochi, încercaţi din nou.
Dacă aţi uitat să vă administraţi Tobradex, puneţi în ochi o doză imediat ce v-aţi adus aminte şi apoi urmaţi tratamentul obişnuit. Nu vă administraţi o doză dublă pentru a recupera doza omisă.
Dacă v-aţi administrat prea mult medicament, clătiţi-vă ochii cu apă călduţă.
Dacă utilizaţi şi alte medicamente pentru ochi, aşteptaţi 10-15 minute între administrarea Tobradex şi a celuilalt medicament.

 

sus

Reacţii adverse posibile

Ca şi alte medicamente, Tobradex poate avea efecte nedorite (reacţii adverse).
Reacţii adverse frecvente
Reacţii la nivelul ochiului: disconfort (senzaţie trecătoare de arsură sau înţepătură după administrare).
Reacţii adverse mai puţin frecvente
Reacţii la nivelul ochiului: mâncărime oculară, creşterea presiunii intraoculare, roşeaţă oculară, edem al pleoapelor, lăcrimare excesivă, mâncărimea pleoapelor.
Vă puteţi administra picăturile în continuare, exceptând situaţia în care reacţiile adverse sunt severe. Dacă sunteţi îngrijorat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă apar reacţii adverse care nu au fost menţionate în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

sus

Cum se păstrează Tobradex

Trebuie să aruncaţi flaconul după patru săptămâni (28 zile) de la prima deschidere, pentru a evita infecţiile. Scrieţi data la care aţi deschis flaconul prima oară în spaţiul de mai jos:
Deschis:
Păstraţi picăturile oftalmice la loc sigur, unde copiii nu le pot vedea şi nu pot avea acces la ele.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, ferit de îngheţ, în ambalajul original.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, după prima deschidere a flaconului.
A se păstra flaconul picurător în poziţie verticală, cu vârful în sus.
A se păstra flaconul bine închis.
Nu utilizaţi medicamentul după data expirării (marcată cu “Exp”) înscrisă pe flacon şi cutie.

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Taguri: TOBRADEX, medicament
Scorpion Scorpion 23 octombrie - 21 noiembrie

Scorpionii trebuie să depăşească multe obstacole în această lună. Nativul Scorpion este nevoit să dea dovadă de multă toleranţă pentru a trece peste această perioadă plină de incertitudini....citește mai departe

×

One.ro
Drama vedetei TVR Maria Linda. "Ajunsesem la 80 de kg, iar eu nu sunt o persoană înaltă. Devenisem aproape rotundă" Drama vedetei TVR Maria Linda. "Ajunsesem...
A fost în 80 de vacanţe de lux, fără...
Cum arată principesa Karina, care l-a înlocuit...
Zf.ro
BLACK FRIDAY 2018 la eMag: 10 produse din oferta de mâine, care vor fi reduse masiv BLACK FRIDAY 2018 la eMag: 10 produse din...
BLACK FRIDAY 2018: Ora la care va începe...
Cum să ai propriul home cinema în faţa...
BusinessMagazin.ro
Ce se intampla cu seful Mafiei Rusesti. E ultimul supravietuitor din vechea garda sovietica Ce se intampla cu seful Mafiei Rusesti....
Unul dintre cei mai cunoscuţi MILIARDARI...
Descopera.ro
Două mozaicuri OBSCENE descoperite în Turcia elucidează o perioadă „INDECENTĂ” a istoriei. „Am fost uimiţi de descoperire. Chiar trebuie să înţelegi” Două mozaicuri OBSCENE descoperite în...
Invenţia INCREDIBILĂ care oferă PLĂCEREA...
Ce poate face o BLONDĂ corporatistă în...
Mediafax.ro
Nu mai e SF! Poliţiştii din Dubai, pe motociclete zburătoare | VIDEO Nu mai e SF! Poliţiştii din Dubai, pe...
Financial Times: Companiile Facebook şi...
Avertisment DUR al Moscovei: Abordarea NATO...
Gandul.info
Cinci ţapi ispăşitori vor plăti CU VIAŢA. Saudiţii vor să convingă lumea că UCIDEREA lui Jamal Khashoggi a fost ACCIDENTALĂ. Vezi cum se încearcă acoperirea identităţii celui care A ORDONAT asasinatul Cinci ţapi ispăşitori vor plăti CU VIAŢA....
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
BREAKING NEWS | Anunţ de ultim moment! Gabriela Firea poate pierde "perla coroanei": schimbarea pregătită în Bucureşti BREAKING NEWS | Anunţ de ultim moment!...
"Cum să facă Orban asta la tine acasă?"....
REVOLTA l-a împins pe Ţiriac să apeleze...
ApropoTv.ro
Chef Florin Dumitrescu, surpriză inedită din partea soţiei şi a celor două fetiţe Chef Florin Dumitrescu, surpriză inedită...
Noutăţi şi apariţii eveniment la Târgul...
Margherita de la Clejani şi-a luat kilograme...
Go4it.ro
Ofertele de BLACK FRIDAY au început! Iată cele mai bune preţuri! Ofertele de BLACK FRIDAY au început! Iată...
Declaraţie HALUCINANTĂ a unui ministru:...
Telefonul SAMSUNG care va schimba regulile...
ProMotor.ro
VW va lansa MAŞINA ELECTRICĂ IEFTINĂ! Cât va costa şi când va apărea VW va lansa MAŞINA ELECTRICĂ IEFTINĂ!...
Amenzi de 10.000 de lei şi ridicarea maşinii!...
Amenda 300 de lei! Poliţia Română ştie...
ULTIMA ORĂ
Smartphone Nokia la 100 de lei şi Samsung Galaxy S8 cu preţ INCREDIBIL. eMAG dezvăluie 10 produse din oferta de Black Friday

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.