Spring 1/2/3/4 mg comprimate filmate

Producător: Antibiotice SA,
Substanță activa
Risperidonă
Clasa ATC
N05AX
Format
comprimat
Afecțiuni
Schizofrenie, Manie, agresivităţi de lungă durată la persoane cu demenţă Alzheimer, agresivităţi de lungă durată la copiii cu intelect redus (cu o vârstă de cel puţin 5 ani) şi la adolescenţii cu tulburări de comportament
Producător
Antibiotice SA,
Acțiune terapeutică
antipsihotic

Ce este Spring şi pentru ce se utilizează

Spring aparţine unui grup de medicamente denumite ‘antipsihotice’ şi se foloseşte pentru tratamentul următoarelor boli:
• Schizofrenie, în care este posibil să vedeţi, să auziţi sau să simţiţi lucruri care nu există, e posibil să credeţi lucruri care nu sunt adevărate sau să vă simţiţi neobişnuit de suspicios sau confuz.
• Manie, în care vă puteţi simţi foarte exaltat, entuziasmat, agitat sau hiperactiv.
• Tratamentul pe termen scurt (până la 6 săptămâni) al agresivităţii de lungă durată la persoane cu demenţă Alzheimer. Înainte de aceasta, trebuie să se fi utilizat tratamente alternative (nemedicamentoase)
• Tratament pe termen scurt (până la 6 săptămâni) al agresivităţii de lungă durată la copiii cu intelect redus (cu o vârstă de cel puţin 5 ani) şi la adolescenţii cu tulburări de comportament.

Înainte să utilizaţi Spring

Nu utilizaţi Spring
• dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la risperidonă sau la oricare din celelalte componente ale Spring.

Aveţi grijă deosebită cu Spring dacă:
•Aveţi probleme cu inima (un ritm neregulat al inimii sau dacă sunteţi predispus la o tensiune arterială scăzută sau folosiţi medicamente pentru tensiune arterială). Spring, poate cauza scăderea tensiunii arteriale. Doza dumneavoastră poate avea nevoie de ajustări.
•Aveţi cunoştinţă de vreun factor care v-ar favoriza un accident vascular cerebral.
• Aveţi boala Parkinson sau demenţă.
• Suferiţi de diabet zaharat.
• Aveţi epilepsie.
• Sunteţi bărbat şi aţi avut la un moment dat erecţie prelungită sau dureroasă.
• Aveţi dificultăţi în controlul temperaturii corporale sau supraîncălzire.
• Aveţi probleme cu rinichii sau cu ficatul.
• Aveţi un nivel anormal de mare al hormonului prolactină, în sânge sau aveţi o tumoră care este
posibil să fie dependentă de prolactină.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă prezentaţi
• Mişcări ritmice involuntare ale limbii, gurii şi feţei. Va fi necesară întreruperea tratamentului cu risperidonă.
• Febră, rigiditate musculară severă, transpiraţii sau reducerea a conştienţei (o tulburare denumită “sindrom neuroleptic malign”). Este necesar tratament medical imediat.
Spring poate determina creşterea dumneavoastră în greutate.
Vârstnici cu demenţă
La pacienţi vârstnici cu demenţă, există un risc crescut de accident vascular cerebral. Nu trebuie să luaţi risperidonă dacă aveţi demenţă cauzată de accidentul vascular cerebral.
În timpul tratamentului cu risperidonă trebuie să vă prezentaţi frecvent la medic. Dacă dumneavoastră sau persoana care vă îngrijeşte observă o schimbare bruscă în starea dumneavoastră mentală sau o slăbiciune bruscă sau amorţire a feţei, braţelor sau picioarelor, mai ales pe o parte, sau vorbire neclară, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp, trebuie solicitat imediat ajutor medical. Acestea pot fi semnele unui accident vascular cerebral.
Copii şi adolescenţi
Înainte de începerea tratamentului pentru tulburare de comportament, trebuie să fi fost eliminate alte cauze ale comportamentului agresiv.
Dacă în timpul tratamentului cu risperidonă apare oboseală, o schimbare a momentului administrării poate îmbunătăţi/reduce dificultăţile de concentrare.

Folosirea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală sau medicamente pe bază de plante.
Vorbiţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă luaţi oricare dintre medicamentele:
• Medicamente care acţionează asupra creierului pentru a vă ajuta să vă calmaţi (benzodiazepine) sau unele medicamente contra durerii (opioide), medicamentre pentru alergii (antihistaminice), deoarece risperidona măreşte efectul sedativ al tuturor acestora.
• Medicamente care pot schimba activitatea electrică a inimii, cum sunt medicamente pentru malarie, pentru probleme cu ritmul inimii (chinidina), unele antidepresive sau alte medicamente pentru probleme mintale.
• Medicamente care determină încetinirea bătăilor inimii
• Medicamente care determină scăderea cantităţii de potasiu din sânge (anumite diuretice)
• Medicamente care tratează tensiunea arterială mare. Spring poate scădea tensiunea arterială
• Medicamente pentru boala Parkinson (levodopa)
• Medicamente pentru eliminarea apei (diuretice, cum ar fi furosemid sau clorotiazidă)
Spring, luat neasociat cu alt medicament sau asociat cu furosemid are un risc crescut de accidente vasculare cerebrale sau moarte la vârstnicii cu demenţă.
Următoarele medicamente pot reduce efectul risperidonei:
•Rifampicina (un medicament pentru tratarea unor infecţii). carbamazepina, fenitoina (medicamente pentru epilepsie), fenobarbitalul.
Următoarele medicamente pot accentua efectul risperidonei:
• Chinidina (folosită pentru anumite tipuri de boli de inimă)
• Antidepresivele cum sunt paroxetina, fluoxetina, antidepresivele triciclice
• Medicamentele cunoscute ca beta-blocante (folosite pentru a trata tensiunea mare)
• Fenotiazina (folosită pentru tratarea psihozei sau pentru calmare)
• Cimetidina, ranitidina (inhibitoare ale acidităţii stomacului)
Dacă începeţi sau încetaţi să luaţi astfel de medicamente veţi avea nevoie de o doză diferită de risperidonă.

Utilizarea Spring cu alimente şi băuturi
Puteţi lua acest medicament cu sau fără alimente. Trebuie să evitaţi consumul de alcool când folosiţi Spring.
Sarcina şi alăptarea
• Adresaţi-vă medicului înainte de a folosi Spring dacă sunteţi gravidă, dacă încercaţi să rămâneţi gravidă sau alăptaţi. Medicul dumneavoastră va decide dacă puteţi folosi acest medicament
• La nou-născuţi, atunci când s-a utilizat Spring în ultimul trimestru de sarcină, s-au observat tremurături, rigiditate musculară şi probleme alimentare, toate fiind reversibile.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
În timpul tratamentului cu Spring pot apărea ameţeala, oboseala şi tulburări ale vederii. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje sau unelte fără a vă adresa mai întâi medicului.
Informaţii importante privind unele componente ale Spring
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Spring 2 mg, comprimate filmate conţine galben amurg (E110). Acest excipient poate provoca reacţii alergice.

Cum să utilizaţi Spring

Cât trebuie să luaţi
Pentru tratamentul schizofreniei
Adulţi
Doza uzuală iniţială este de 2 mg pe zi; aceasta poate fi crescută la 4 mg pe zi în a doua zi de tratament. Doza dumneavoastră poate fi ajustată de medic, în funcţie de modul în care răspundeţi la tratament. Majoritatea persoanelor se simt mai bine cu doze zilnice de la 4 la 6 mg. Această doză totală zilnică poate fi luată fie o dată pe zi într-o singură doză, fie în două doze pe zi.
Medicul vă va spune care variantă este cea mai bună pentru dumneavoastră.
Vârstnici
Doza iniţială va fi în mod normal de 0,5 mg de două ori pe zi. Doza dumneavoastră ar putea fi mărită de medic cu 1 mg până la 2 mg de două ori pe zi. Medicul va decide varianta cea mai bună pentru dumneavoastră.
Copii şi adolescenţi
Copiii şi adolescenţii cu vârsta sub 18 ani nu trebuie trataţi cu Spring pentru schizofrenie.
Pentru tratamentul maniei
Adulţi
Doza iniţială va fi în mod normal de 2 mg o dată pe zi. Doza dumneavoastră poate fi ajustată de medic, în funcţie de modul în care răspundeţi la tratament. Majoritatea persoanelor se simt mai bine cu doze zilnice de la 1 la 6 mg o dată pe zi.
Vârstnici
Doza iniţială va fi în mod normal de 0,5 mg de două ori pe zi. Doza dumneavoastră poate fi ajustată de medic cu 1 mg până la 2 mg de două ori pe zi în funcţie demodul în care răspundeţi la tratament.
Copii şi adolescenţi
Copiii şi adolescenţii cu vârsta sub 18 ani nu trebuie trataţi cu Spring pentru manie bipolară.
Pentru tratamentul agresivităţii de lungă durată la persoanele cu demenţă Alzheimer
Adulţi (inclusiv vârstnici)
Doza iniţială va fi în mod normal de 0,5 mg de două ori pe zi. Doza dumneavoastră poate fi ajustată de medic, în funcţie de modul în care răspundeţi la tratament. Majoritatea persoanelor se simt mai bine cu doze zilnice de 0,5 mg de două ori pe zi. Unii pacienţi pot avea nevoie de 1 mg de două ori pe zi. Durata tratamentului agresivităţii de lungă durată la pacienţii cu demenţă Alzheimer nu trebuie să dureze mai mult de 6 săptămâni.
Pentru tratamentul tulburărilor de comportament la copii şi adolescenţi
Doza va depinde de greutatea copilului:
-Pentru copii care cântăresc mai puţin de 50 kg: Doza iniţială va fi în mod normal de 0,25 mg o dată pe zi. Doza poate fi crescută la un interval de două zile în trepte de 0,25 mg pe zi. Doza uzuală de întreţinere este de la 0,25 mg la 0,75 mg o dată pe zi.
-Pentru copii care cântăresc 50 kg sau mai mult: Doza iniţială va fi în mod normal de 0,5 mg o dată pe zi. Doza poate fi crescută la un interval de două zile în trepte de 0,5 mg pe zi. Doza uzuală de întreţinere este de la 0,5 mg la 1,5 mg o dată pe zi.
Durata tratamentului la pacienţii cu tulburări de comportament nu trebuie să fie mai mare de 6 săptămâni.
Copiii cu vârsta sub 5 ani nu trebuie trataţi cu Spring pentru tulburări de comportament.
Persoanele cu afecţiuni ale ficatului sau rinichilor
Indiferent de boala care trebuie tratată, toate dozele de risperidonă de început ca şi cele următoare trebuie înjumătăţite. Creşterile dozei trebuie să fie mai lente la aceşti pacienţi. Spring trebuie utilizat cu precauţie la acest grup de pacienţi.

Cum să utilizaţi Spring
Utilizaţi întotdeauna Spring exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Medicul vă va spune ce cantitate de medicament trebuie să luaţi şi pentru cât timp. Aceasta va depinde de starea dumneavoastră şi variază de la o persoană la alta. Spring trebuie înghiţit cu o cantitatea suficientă de apă.
 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Spring
Prezentaţi-vă imediat la medic dacă observaţi următoarele simptome: somnolenţă, oboseală, mişcări anormale ale corpului, probleme în a sta în picioare şi de mers, ameţeală de la tensiunea scăzută, bătăi anormale ale inimii şi convulsii. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră

Dacă uitaţi să luaţi Spring
Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o de îndată ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru doza următoare, continuaţi ca de obicei. Dacă uitaţi două sau mai multe doze, contactaţi-l pe medicul dumneavoastră. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
 

Dacă încetaţi să utilizaţi Spring
Nu încetaţi să luaţi acest medicament decât dacă vă recomandă medicul. Acesta vă poate descreşte gradat doza în câteva zile. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Spring poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10
Frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 100
Mai puţin frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000
Rare: afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000
Foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000
Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.
Foarte frecvente: Parkinsonism [creşterea secreţiei salivare sau senzaţie de gură apoasă, rigiditate musculoscheletică, salivare abundentă, contracţii nervoase la îndoirea membrelor, mişcări ale corpului încete, reduse sau afectate, faţă lipsită de expresie, încordare musculară, înţepenirea gâtului, rigiditate musculară, paşi mici, târşâiţi, grăbiţi şi lipsa mişcărilor normale ale braţelor în timpul mersului, clipit persistent ca răspuns la lovituri uşoare peste frunte (un reflex anormal)]; Dureri de cap, dificultăţi în adormire sau în menţinerea somnului.
Frecvente: oboseală, incapacitatea de a sta liniştit, iritabilitate, anxietate, somnolenţă, ameţeală, dificultăţi de concentrare, senzaţie de epuizare, tulburări de somn, vărsături, diaree, constipaţie, greaţă, apetit alimentar crescut, dureri sau disconfort abdominal, dureri în gât, uscăciunea gurii, creşterea în greutate, febră, apetit scăzut, dificultăţi de respiraţie, infecţii pulmonare (pneumonie), gripă, infecţii ale căilor respiratorii, vedere înceţoşată, congestie nazală, sângerări nazale, tuse, infecţii ale tractului urinar, spasm muscular, mişcări involuntare ale muşchilor feţei sau membrelor, dureri articulare, dureri de spate, umflarea braţelor şi a picioarelor, dureri în braţe şi în picioare, erupţii trecătoare pe piele, roşeaţă a pielii, bătăi rapide ale inimii, dureri în piept, nivel crescut al hormonului prolactină în sânge.
Mai puţin frecvente: consum excesiv de apă, incontinenţă fecală, sete, scaun foarte tare, răguşeală sau tulburări ale vocii, pneumonie cauzată de inhalarea alimentelor în căile aeriene, infecţii ale vezicii urinare, ‘ochi roşii’, infecţie sinusală, infecţie virală, infecţii ale urechii, amigdalită, infecţii sub piele, infecţii ale ochilor,infecţii stomacale, secreţii oculare, infecţii ale unghiilor, conducţie electrică anormală a inimii, scăderea bruscă a tensiunii arteriale după statul în picioare, tensiune arterială scăzută, senzaţie de ameţeală după schimbarea poziţiei corpului, electrocardiogramă (ECG) anormală, ritm anormal al inimii, conştientizare a bătăilor inimii, bătăi mai rapide sau mai lente ale inimii, incontinenţă urinară, dureri la emisia urinei, confuzie, tulburări de concentrare, reducerea conştienţei, somn excesiv, nervozitate, dispoziţie exaltată (manie), lipsă de energie şi interes, glicemie crescută, creşterea valorilor enzimelor hepatice, scăderea numărului globulelor albe ale sângelui, valori scăzute ale hemoglobinei sau ale numărului celulelor roşii ale sângelui (anemie), creşterea valorilor creatin-fosfokinazei sangvine, reducerea numărului de plachete (celule ale sângelui care vă ajută să opriţi sângerările), slăbiciunea muşchilor, dureri musculare, dureri la nivelul urechilor, dureri ale gâtului, umflări ale articulaţiilor, postură anormală, rigiditate articulară, dureri toracice musculo-scheletice, disconfort toracic, leziuni cutanate, mâncărime intensă a pielii, acnee, căderea părului, modificări ale culorii pielii, îngroşarea pielii, înroşirea feţei, sensibilitate scăzută a pielii la durere sau atingere, inflamarea pielii seboreice, lipsa menstruaţiei, disfuncţie sexuală, tulburări de ejaculare, secreţii mamare, mărirea sânilor la bărbaţi, apetit sexual scăzut, menstruaţie neregulată, secreţii vaginale, leşin, tulburări de mers, letargie, apetit alimentar scăzut având ca rezultat malnutriţia şi greutate corporală scăzută, tulburări de echilibru, alergii, edem, tulburări de vorbire, frisoane, coordonare anormală, hipersensibilitate dureroasă la lumină, creşterea fluxului de sânge la nivelul ochilor, uscăciunea ochilor, creşterea lacrimaţiei, tulburări ale căilor respiratorii, congestie pulmonară, zgomot pulmonar asemănător pocniturilor, congestie a căilor respiratorii , probleme de vorbire, dificultăţi la înghiţire, tuse productivă, sunet aspru/şuier în timpul respiraţiei, simptome asemănătoare gripei, congestia sinusurilor, lipsă de răspuns la stimuli, pierderea conştienţei, umflare bruscă a buzelor şi ochilor, dificultăţi de respiraţie, slăbiciune bruscă sau amorţirea feţei, braţelor sau picioarelor, în special pe una din părţi, momente de vorbire neclară care durează mai puţin de 24 de ore (acestea se numesc mini accidente vasculare cerebrale sau accidente vasculare cerebrale) mişcări involuntare ale feţei, braţelor sau picioarelor, ţiuit în urechi, edem al feţei.
Rare: incapacitate de a ajunge la orgasm, tulburări menstruale, mătreaţă, alergie la medicamente, răceală a braţelor şi picioarelor, inflamări ale buzelor, glaucom, acuitate vizuală scăzută, cruste pe marginea pleoapelor, absenţa afectelor, schimbări ale conştienţei, temperatură corporală crescută si crisparea muşchilor, edem pe toată suprafaţa corpului, sindrom de întrerupere, scăderea temperaturii corporale, respiraţie accelerată superficială, probleme de respiraţie în timpul somnului, otită medie cronică, obstrucţie intestinală, alimentare scăzută cu sânge a creierului, secreţie inadecvată a hormonului care controlează volumul de urină, dureri musculare, comă (din cauza diabetului zaharat necontrolat), îngălbenirea pielii şi a ochilor (icter), inflamarea pancreasului.
Foarte rare: complicaţii ale diabetului zaharat necontrolat care pot pune viaţa în pericol.
Cu frecvenţă necunoscută: reacţie alergică severă care provoacă dificultăţi de respiraţie şi şoc, lipsa granulocitelor (un tip de globule albe ale sângelui care vă ajută împotriva infecţiei), erecţie prelungită si dureroasă, retenţie de apă excesivă periculoasă.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă
nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Spring

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturisub 25ºC, în ambalajul original.
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj dupa EXP.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Spring
Spring 1 mg, comprimate filmate
Substanţa activă este risperidonă. Fiecare comprimat filmat conţine risperidonă 1 mg. Celelalte componente sunt:
Nucleu: lactoză monohidrat, amidon de porumb, celuloză microcristalină, hipromeloză 2910 15 mPa.s, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu
Film de acoperire:Opadry White 02H28525 care conţine:hipromeloză 2910 5 cP, dioxid de titan (E 171), propilenglicol, talc
Spring 2 mg, comprimate filmate Substanţa activă este risperidonă. Fiecare comprimat filmat conţine risperidonă 2 mg. Celelalte componente sunt: Nucleu:lactoză monohidrat, amidon de porumb, celuloză microcristalină, hipromeloză 2910 15 mPa.s, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu.
Film de acoperire:Opadry Orange 02H23363 care conţine:hipromeloză 2910 5 cP, dioxid de titan (E 171), propilenglicol, talc, Galben amurg (E 110)
Spring 3 mg, comprimate filmate Substanţa activă este risperidonă. Fiecare comprimat filmat conţine risperidonă 3 mg. Celelalte componente sunt: Nucleu:lactoză monohidrat, amidon de porumb, celuloză microcristalină, hipromeloză 2910 15 mPa.s, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu
Film de acoperire:Opadry Yellow 02H22051 care conţine:hipromeloză 2910 5 cP, dioxid de titan (E 171), propilenglicol, talc, Galben de chinolină (E 104).
Spring 4 mg, comprimate filmate Substanţa activă este risperidonă. Fiecare comprimat filmat conţine risperidonă 4 mg. Celelalte componente sunt: Nucleu:lactoză monohidrat, amidon de porumb, celuloză microcristalină, hipromeloză 2910 15 mPa.s, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu
Film de acoperire: Opadry Green 02H21429 care conţine:hipromeloză 2910 5 cP, dioxid de titan (E 171), propilenglicol, talc, Galben de chinolină (E 104), Indigotină (E 132).

Cum arată Spring şi conţinutul ambalajului
Spring 1 mg, comprimate filmate
Comprimate filmate ovale de culoare albă, cu dimensiunea de aproximativ 11 x 5,5 mm, prevăzute cu o linie mediană pe ambele feţe.
Spring 1 mg, comprimate filmate
Cutie cu 2 blistere din PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate filmate.
Cutie cu 3 blistere din PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate filmate.
Cutie cu 6 blistere din PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate filmate.
Spring 2 mg, comprimate filmate Comprimate filmate ovale de culoare portocalie, cu dimensiunea de aproximativ 11 x 5,5 mm, prevăzute cu o linie mediană pe ambele feţe.
Spring 2 mg, comprimate filmate Cutie cu 2 blistere din PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 3 blistere din PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 6 blistere din PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate filmate.
Spring 3 mg, comprimate filmate Comprimate filmate ovale de culoare galbenă, cu dimensiunea de aproximativ 11 x 5,5 mm, prevăzute cu o linie mediană pe ambele feţe.
Spring 3 mg, comprimate filmate Cutie cu 2 blistere din PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 3 blistere din PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 6 blistere din PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate filmate.
Spring 4 mg, comprimate filmate Comprimate filmate ovale de culoare verde, cu dimensiunea de aproximativ 11 x 5,5 mm, prevăzute cu o linie mediană pe ambele feţe.
Spring 4 mg, comprimate filmate Cutie cu 2 blistere din PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 3 blistere din PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 6 blistere din PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate filmate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica