RHINOIL Picături nazale, soluţie

Producător: S.C. TIS Farmaceutic S.A.
Substanță activa
vitamina A palmitat
Clasa ATC
R01AX
Format
Picături nazale, soluţie
Afecțiuni
rinite şi rino-faringite acute şi cronice, în sinuzite, în rinită cronică atrofică simplă, în ozenă, în edem postoperator al mucoasei după intervenţii endonazale.
Producător
S.C. TIS Farmaceutic S.A.
Acțiune terapeutică
decongestionante

Compozitie / Indicatii terapeutice

Compozitie

100 ml picături nazale, soluţie conţin: vitamina A palmitat 0,9 g, ulei de anason 0,8 g, ulei de eucalipt 0,7 g, ulei de mentă 0,6 g, camfor 0,15 g şi excipienţi: butilhidroxianisol, ulei rafinat de floarea soarelui.

Grupa farmacoterapeutică: Preparate nazale, decongestionante şi alte preparate nazale de uz topic, alte preparate nazale, combinaţii

Indicatii terapeutice

Adjuvant în tratamentul rinitelor şi rino-faringitelor acute şi cronice, în sinuzite, în rinită cronică atrofică simplă, în ozenă, în edem postoperator al mucoasei după intervenţii endonazale.

Contraindicatii / Precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare din componenţii produsului. Copii cu vârsta sub 7 ani. Rino-sinuzite alergice. Astm bronşic sau epilepsie.

Precautii

Administrarea produsului la nivelul feţei sau în regiunea nazală la copii până la vârsta de 7 ani, poate determina spasm glotic sau bronşic până la simptome asemănătoare astmului bronşic sau chiar insuficienţă respiratorie şi moarte prin asfixie. De aceea produsul este contraindicat la această grupă de vârstă.

A nu se administra pe cale orală.

Se va evita aplicarea la nivelul mucoasei conjunctivale.

Interactiuni / Atentionări speciale

Interactiuni

Nu sunt cunoscute.

Incompatibilităţi

Nu este cazul.

Atentionări speciale

Pentru informaţii suplimentare în privinţa utilizării produsului adresaţi-vă medicului.

Sarcina si alăptarea

Produsul nu se administrează femeilor gravide sau celor care alăptează.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Doze si mod de administrare

Copii peste 7 ani

Doza recomandată este de 1-2 picături, în fiecare nară, administrate sub formă de instilaţii sau tamponament nazal de 2 ori pe zi, timp de 4 zile sau la indicaţia medicului.

Adulţi

Doza recomandată este de 2-3 picături, în fiecare nară, administrate sub formă de instilaţii sau tamponament nazal de 3 ori pe zi, timp de 5-6 zile sau la indicaţia medicului.

Instrucţiuni privind pregătirea produsului medicamentos în vederea administrării şi manipularea sa

Nu sunt necesare.

Reactii adverse

La pacienţii cu hipersensibilitate la unul din componenţii produsului pot apare reacţii alergice. La unii pacienţi poate apare o iritaţie locală.

De aceea, ca măsură de precauţie este necesară testarea sensibilităţii individuale la substanţele active şi excipienţi.

În general alte reacţii adverse pot fi evitate în cazul administrării corecte a produsului.

Supradozaj

Supradozajul apare în special în cazul administrării accidentale a unor doze mari de Rhinoil pe cale orală, a produsului. Simptomele care apar includ: simptome gastro-intestinale, scăderea tensiunii arteriale, tulburări circulatorii, colaps, simptome respiratorii care pot evolua până la asfixie, delir, etc. Supradozajul la copii, poate apare la doze inferioare la care apare la adult.

Alte informaţii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticlă brună, prevăzut cu picurător, a 10 ml picături nazale, soluţie.

Producător

S.C. TIS Farmaceutic S.A., România

Detinătorul Autorizatiei de punere de piată

S.C. TIS Farmaceutic S.A.,

Str. Industriilor nr. 16, sector 3, Bucureşti, România

Data ultimei verificări a prospectului

Aprilie, 2005

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă