PUMPAN picături orale, soluţie

Producător: Richard Bittner AG
Substanță activa
Crataegus D1
Clasa ATC
C01EP
Format
picături orale
Afecțiuni
tulburări ale inimii
Producător
Richard Bittner AG
Acțiune terapeutică
ameliorarea unor simptome de origine cardiacă, fără afectare organică

Ce este Pumpan şi pentru ce se utilizează

Pumpan este un medicament homeopat utilizat pentru tulburări ale inimii.. Acest medicament este un compus format din diferite remedii homeopate unice.

Combinaţia specifică de componente care se completează unul pe altul in privinţa eficacităţii conduce la o gamă mai largă de indicaţii, crescând siguranţa şi simplificând tratamentul.

Homeopatia va fi înţeleasă ca o terapie de reglare care ameliorează simptomelor afecţiunile acute şi cronice.

Indicatii:

Pumpan este utilizat în mod tradiţional, conform principiilor terapeutice homeopate pentru ameliorarea unor simptome de origine cardiacă, fără afectare organică si anume: palpitaţii, dureri retrosternale (în piept), oboseală, dureri de cap, somnolenţă, insomnii, iritabilitate, anxietate (stare de panică) nocturnă, tulburări circulatorii periferice.

Pumpan -picături orale este indicat la adulţi, peste 18 ani.

Înainte să utilizaţi Pumpan

 Nu utilizaţi Pumpan

–  dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Pumpan.

– dacă aveţi bătăi neregulate ale inimii (aritmie cardiacă), nu utilizaţi Pumpan fără recomandarea medicului dumneavoastră.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Pumpan

La iniţierea tratamentului cu medicamente homeopate poate să apară o agravare temporară a simptomelor preexistente, datorită stimulării sistemului imunitar al organismului. Această stare nu constituie un pericol. Un tratament continuu, inadecvat, poate determina apariţia unor noi simptome.

Dacă starea medicală nu se îmbunătăţeste sau nu obţineţi rezultatele pe care le asteptaţi prin administrarea PUMPAN – picături orale, consultaţi medicul cât mai repede cu putinţă (în maxim 7 zile).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Până în prezent nu există informaţii cu privire la interacţiuni cu alte medicamente.

In cazul tratamentului în asociere cu alte medicamente pentru afecţiuni cardiace, modul de administrare şi doza trebuie stabilite numai sub supravegherea unui medic.

Utilizarea Pumpan cu alimente şi băuturi

Pentru a asigura o eficacitate maximă Pumpan trebuie administrat fie cu 30 de minute înainte de masă sau cu cel puţin o oră după masă. Pumpan poate fi administrat ca atare sau dizolvat în prealabil într-o cantitate mică de apă.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Pumpan trebuie administrat cu prudenţă la gravide sau femei care alăptează; până în prezent nu sunt disponibile informaţii legate de posibilele riscuri ale utilizării Pumpan în timpul sarcinii şi alăptării. Trebuie avut în vedere conţinutul de alcool etilic 43% (m/m): un ml de soluţie conţine 0,40 g alcool etilic.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pumpan nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Trebuie avut în vedere conţinutul de alcool etilic 43% (m/m): vezi şi punctul de mai jos.

Informaţii importante privind unele componente ale Pumpan

Acest medicament conţine 50,6 vol % alcool (etanol), adică pană la 160 mg/doză, echivalent cu 4 ml bere, 1,7 ml vin per doză. Poate fi dăunător persoanelor cu etilism.

Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţi cu boli hepatice sau epilepsie.

Cum să utilizaţi Pumpan

Utilizaţi întotdeauna Pumpan exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza iniţială este 10 picături, de 3 ori pe zi, timp de maxim 2 luni. După stabilizarea stării medicale, se poate trece la schema de administrare de 2 ori pe zi (doza de întreţinere).

La iniţierea tratamentului, pentru afecţiunile acute, se administrează la fiecare 30- 60 de minute (de maxim 8 ori). Odată cu ameliorarea simptomelor, frecvenţa administrării trebuie redusă la de 3 ori pe zi.

Pentru a asigura o eficacitate maximă Pumpan trebuie administrat fie cu 30 de minute înainte de masă sau cu cel puţin o oră după masă. Pumpan poate fi administrat ca atare sau dizolvat în prealabil într-o cantitate mică de apă.

Pumpan nu este recomandat pentru administrare la copii cu vârsta sub 18 ani datorită datelor limitate privind siguranţa si eficacitatea la acest grup de vârstă şi datorită conţinutului în alcool etilic.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Pumpan

Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj.

Dacă uitaţi să utilizaţi Pumpan

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi cât mai repede următoarea doză.

Dacă încetaţi să utilizaţi Pumpan

înainte de a înceta utilizarea Pumpan cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Pumpan poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente:

care afectează mai mult de 1 din 10 pacienţi

Frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare:

care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare:

afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

 
 

În cazuri rare poate să apară o creştere a frecvenţei episoadelor de tahicardie (bătăi rapide ale inimii) şi în cazuri foarte rare de bătăi rare ale inimii, apărute în timpul nopţii. Dacă apar aceste simptome, tratamentul trebuie întrerupt.

Până în prezent, nu au fost raportate alte reacţii adverse.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Pumpan

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

După ambalare pentru comercializare: A se păstra la temperaturi sub 30 °C.

Pentru flaconul în uz: A se păstra la temperaturi sub 25 °C. A se păstra flaconul în cutie pentru a fi protejat de lumină.

Nu utilizaţi Pumpan după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Perioada de valabilitate după prima deschidere a flaconului este de 6 luni.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Pumpan

–                Substanţele active conţinute într-un mililitru (25 picături) sunt: Crataegus D1 0,2 ml, Arnica montana D6 0,1 ml, Kalium carbonicum D6 0,1 ml, Digitalis purpurea D12 0,1 ml, Convallaria majalis D12 0,1 ml.

–                Celălalt component este alcoolul etilic 43%.

Cum arată Pumpan şi conţinutul ambalajului

Pumpan este o soluţie limpede, gălbuie până la galben roşcat.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticlă de culoare brună, a 20 ml, prevăzut cu picurător din PEJD şi închis cu capac cu filet din PEÎD.

Cutie cu flacon din sticlă de culoare brună, a 50 ml, prevăzut cu picurător din PEJD şi închis cu capac cu filet din PEÎD.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Richard Bittner AG

Reisnerstrass 55-57 Viena, Austria

Telefon: +43/(0)1 50 30 972

Fax: +43/(0)1 50 30 972-40

e-mail: office.vienna@richard-bittner.com

Fabricantul

Richard Bittner AG

Ossiacherstrasse 7, 9560, Feldkrichen, Austria

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2010

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă
Medicamente din aceeași clasă