Fungisil MK crema, 10 mg/g

Producător: S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L.
Substanță activa
clorhidrat de terbinafina
Clasa ATC
D01AE
Format
crema
Afecțiuni
ifectii fungice ale pielii (cauzate de dermatofiti ca Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes sau de Epidermophyton floccosum, Microsporum canis): tinea pedis (picior de atlet), tinea cruris, tinea corporis; pitiriazis (tinea) versicolor cauzata de Malassezia furfur forma Pityrosporum ovale; candidoze cutanate
Producător
S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L.
Acțiune terapeutică
antifungic

Ce este Fungisil MK si pentru ce se utilizeaza

Fungisil MK face parte din grupa: alte fungice de uz topic, terbinafinum

-Infectii fungice ale pielii (cauzate de dermatofiti ca Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes sau de Epidermophyton floccosum, Microsporum canis): tinea pedis (picior de atlet), tinea cruris, tinea corporis.

-Pitiriazis (tinea) versicolor cauzata de Malassezia furfur forma Pityrosporum ovale.

-Candidoze cutanate.

Inainte sa utilizati Fungisil MK

Nu utilizati Fungisil MK daca:

-sunteti cunoscut cu hipersensibilitate la terbinafina sau la oricare dintre excipienti.

Aveti grija deosebita cand utilizati Fungisil MK

Este recomandata utilizarea Fungisil MK, doar pentru uz extern si numai dupa stabilirea diagnosticului.

Nu se recomanda utilizarea Fungisil MK sub pansament ocluziv decat la indicatia medicului specialist. Nu se recomanda utilizarea Fungisil MK la copiii sub 5 ani, deoarece eficacitatea si siguranta utilizarii cremei in cazul acestora nu a fost dovedita.

La aparitia reactiilor de hipersensibilitate cutanata se intrerupe tratamentul, se informeaza medicul care va institui o terapie corespunzatoare.

A se evita contactul cu ochii. In cazul contactului ocular accidental, ochii trebuie spalati cu apa, iar pacientul trebuie sa se adreseze unui medic A nu se utiliza pentru uz ginecologic.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Nu sunt cunoscute interactiuni cu alte medicamente.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Studiile efectuate la animal (sobolan, iepure) au demonstrat ca terbinafina clorhidrat nu are potential teratogenic. Nu exista insa studii adecvate si controlate care sa demonstreze lipsa de nocivitate la om, in cazul utilizarii in perioada sacinii. Nu se recomanda utilizarea Fungisil MK in timpul sarcinii.

Deoarece cantitati mici din substanta activa este secretata in laptele matern decizia de a utiliza Fungisil MK, este in functie de importanta tratamentului pentru mama. Astfel medicul va stabili daca este necesara intreruperea alaptarii si initierea terapiei cu terbinafina.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Fungisil MK nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum sa utilizati Fungisil MK

Utilizati intotdeauna Fungisil MK exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Se aplica 1-2 cm crema, la nivelul zonei cutanate afectate ce va fi curatata si uscata in prealabil. Se maseaza usor pana la patrunderea in tegumente.

Durata tratamentului si frecventa administrarilor (daca medicul nu recomanda altfel):

– Tinea pedis: 1 administrare/zi timp de 1 saptamana

– Tinea cruris si tinea corporis: 1 administrare/zi timp de 1 saptamana

– Candidoza cutanata: 1-2 administrari/zi timp de 1-2 saptamani

– Pitiriazis versicolor: 1-2 administrari/zi timp de 2 saptamani;

Tratamentul se administreaza pe toata perioada recomandata de medicul specialist chiar daca simptomele par a se fi imbunatatit.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Fungisil MK

Datorita absorbtiei sistemice scazute a terbinafinei, este putin probabil sa se produca supradozaj. Ingestia accidentala a 30 g crema, ce contine 300 mg clorhidrat de terbinafina, este comparabila cu administrarea orala a 250 mg terbinafina (doza orala unica). Daca se produce ingestia accidentala a Fungisil MK, poate fi utilizata metoda lavajului gastric, daca este considerata necesara.

Daca incetati sa utilizati Fungisil MK

Adresati-va mai intai medicului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Fungisil MK poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

La locul aplicarii pot sa apara reactii adverse minore ca: eritem, senzatie de arsura, iritatie, caz in care rareori se indica intreruperea tratamentului. Aceste simptome trebuie distinse de reactiile alergice: prurit, eruptii cutanate, eruptii buloase, urticarie, angioedem care sunt rare dar implica intreruperea tratamentului.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine gravă sau daca observati orice reactie adversă nementionată in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Fungisil MK

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Fungisil MK dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Ce contine Fungisil MK

-Substanta activa este clorhidratul de terbinafina 10 mg/g.

-Celelalte componente sunt: propilenglicol, alcool cetilstearilic, vaselina alba, eter cetostearil macrogol, trolamina, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apa purificata

Cum arata Fungisil MK si continutul ambalajului

Fungisil MK se prezinta sub forma de crema

Cutie cu un tub a 15 g crema Cutie cu un tub a 50 g crema

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L.,

Str. Moara de Foc, Nr. 35, Iasi, Romania

Producatorul

S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L., Str. Păcurari Nr. 127, Iaşi, România

Acest prospect a fost aprobat in

Octombrie 2006

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?